Mindenkinek szembe kell néznie a múlttal, és az eseményeket tárgyszerűen érdemes feltárni, így enyhül a társadalom kollektív lelkiismeretére nehezedő nyomás is - mondta Tarlós István főpolgármester a budapesti gettó "felszabadulásának" 73. évfordulóján Budapesten.
A Dohány utcai zsinagógában tartott megemlékezésen Tarlós István hangsúlyozta: "az egykori bűnök nyílt elismerése nem a társadalmi, közösségi vagy egyéni gyengeség jele, hanem éppen ellenkezőleg, a feldolgozás és a megbocsátás lehetősége, lehetőség örök érvényű tanulságok levonására".
“Magyarország és a főváros túlnyomó többsége ma összefog annak érdekében, hogy ebben a hazában semmilyen etnikai, faji vagy vallási közösséghez tartozó honfitársunk ne szenvedhessen el sérelmet, hogy hasonló szörnyűségek ne ismétlődhessenek meg” – fogalmazott a főpolgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a budapesti gettó területén "több tízezer ártatlan ember szenvedett, és több ezer vesztette életét a második világháború kegyetlen végjátékában".
(MTI nyomán)
Frissítés: holokausztozás Gyurcsány és Fodor társaságában, koszorúzás a "felszabadító szovjet hadsereg" dicsőségére, avagy megint összefújta a szél a szemetet:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Képek forrása: a Mazsihisz Fb-oldala)