Lemondott posztjáról Rajmon Balázs, a Hunvald-ügyet is tárgyaló bíró - értesült a HVG. Úgy tudják, a PKKB-n ítélkező és igazgatási feladatokat is ellátó Rajmon azért döntött a pályamódosítás mellett, mert "nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk".
A bíró nem akart nyilatkozni. Rajmon lemondása miatt valamennyi ügye, így Hunvald György, Erzsébetváros volt szocialista polgármesterének pere is új bíróhoz kerül, s azokat emiatt elölről kell kezdeni.
Hunvald ellen, aki 2010 előtt szocialista országgyűlési képviselő is volt, több büntetőeljárás indult. Az egyik ügyben önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése, különféle megbízási szerződések és más kisebb súlyú cselekmények miatt vádolták meg, egy másikban pedig vele együtt még Weinek Leonárdot, a zuglói önkormányzat 2010 előtti szabad demokrata polgármesterét és társaikat vádolták hűtlen kezeléssel a polgármesterek által kötött megbízási szerződések miatt.
Bár Hunvaldot több cselekményben is bűnösnek mondták ki - volt azonban olyan vádpont is, amelyben felmentették -, börtönbe nem kellett vonulnia, a büntetésekbe ugyanis beszámították az előzetesben töltött időt is. A Legfőbb Ügyészség azonban nem hagyta annyiban a dolgot és perújítással igyekszik elítéltetni a politikust. Három lezárult bírósági fok és egy jogerős ítélet után 2016. decemberében kezdték újratárgyalni az ügyet - írja a lap.