A lebontott határkerítés előtt áll Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Soros, Vona Gábor és Karácsony Gergely, a politikusok kezében erővágó.
A Fidesz Facebook-oldalára feltöltött plakát mellé azt írták:
Az ellenzéki vezetők számára Soros akarata az első. Készek végrehajtani a Soros-tervet: lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat. Ezért hiába látszanak reménytelenül bénának, mégis veszélyesek.
Erre a veszélyre hívjuk fel mostantól a figyelmet az alábbi plakáttal.
Nekünk Magyarország az első, ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Soros-tervet. Add tovább!
Arra persze nem térnek ki, hogy ők kerítéslebontás nélkül is százával fogadják be a migránsokat...
És persze arra sem térnek ki, hogy a kerítés felépítését eleve Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik jelenlegi alelnöke javasolta már 2015 januárjában, vagyis 3 évvel ezelőtt - és, mint Vona néhány nappal ezelőtti beszédéből kiderül, a Jobbiknak esze ágában sincs lebontani azt.
Toroczkai javaslatáról akkoriban még az azóta már kormpánypropaganda-üzemmódba állított Origó is beszámolt. A magyar kormány végül fél évvel később, 2015 nyarán döntött a kerítés építéséről - mintha csak a saját ötletük lett volna, ma pedig már azt állítják, egyedül ők azok, akik meg is tartanák a határzárat. Állításuk egyébként nemcsak a Jobbikra vonatkozóan hamis, bár kétségkívül ott a legpofátlanabb. Júniusban még az MSZP, a Momentum és az LMP is arról beszélt, hogy megtartaná a kerítést.
(HVG - Alfahír nyomán)
Frissítés: sajtótájékoztatót is tartottak a "kerítéslebontásról", alább az MTI beszámolója:
Az ellenzéki vezetőknek „Soros és Brüsszel akarata az első”, így készek végrehajtani a „Soros-tervet”, lebontanák a határzárat, betelepítenék a bevándorlókat – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, a Parlamentnél, ahol bemutatta pártja új plakátját.
Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát közepén Soros György látható, aki legutóbb Davosból „üzent hadat” Magyarországnak, „bejelentette, hogy részt fog venni a magyar választási kampányban” – fejtette ki a fideszes politikus, aki szerint Soros célja évi egymillió bevándorló betelepítése Afrikából és a Közel-Keletről, a határzár lebontása és az, hogy Magyarország is bevándorlóország legyen.
Ebben szövetségesei a magyar ellenzéki pártok vezetői, ők láthatók még a plakáton – mondta.
„Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot, Vona Gábor, aki a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a már minden pártot megjárt köpönyegforgató Karácsony Gergely és a kiábrándítóan baloldalivá váló Szél Bernadett” – sorolta Hidvéghi Balázs.
A kommunikációs igazgató szavai szerint az ellenzéki vezetők minden nap egymás torkának esnek, egy kanál vízben meg tudnák egymást fojtani, „egy dologban azonban egyetértenek: nekik Soros és Brüsszel akarata az első”.
Ezért hiába látszanak reménytelenül bénának sokszor, mégis veszélyesek – fogalmazott, hozzátéve: erre a veszélyre hívják fel mostantól a figyelmet a plakáttal.
„Nekünk Magyarország az első, ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Soros-tervet, Magyarországot pedig megőrizzük magyar országnak” – jelentette ki Hidvéghi Balázs.
Végül közölte: nem titkolt céljuk az is, hogy ráerősítsenek „az országban egyre inkább tapasztalható ellenzékváltó hangulatra”, mert „Magyarország ennél tényleg jobb ellenzéket érdemelne”.