Brutálisan összeverték csütörtök éjjel Szanyó Miklós jobbikos óbudai önkormányzati képviselőt egy plakátrongáló banda tagjai. Két fogát kiverték, mentő vitte kórházba – tudta meg az Alfahír.
Szanyó sérüléseiről képet is feltöltött Fb-oldalára:
„A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát” – írta.
Az esetről Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőjelölt is beszámolt. Mint közösségi oldalán közzétette, csütörtök éjszaka a szokásos kerületi plakátjavítás (a jobbikosok maguk javítják a plakátjaikat, amiket a fideszesek tönkretesznek) után jobbikos aktivistákkal a főváros több pontján plakátfigyelő csapatokat állítottak fel, hogy megakadályozzák a Fidesz további primitív rongálásait.
Bencsik szerint elmúlt napokban volt alkalmuk kifigyelni, mikor és milyen útvonalakon közlekednek a „fideszes rongálók”, és nem sokkal éjfél után meg is érkeztek festékszórós alakulataik. Eszerint a Budaörsi úton és Óbudán is sikerült meglepniük egy 7, illetve 4 fős társaságot, de azok rájuk támadtak: „a fotón Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőnk látható, aki testével védte plakátjainkat, mire egy kivezényelt verőember két fogát kiütötte, majd elfutott”.
(MNO nyomán)
Frissítés: Abszurd: még a Fidesz tesz feljelentést
A Fidesz úgy gondolta, a legjobb védekezés a támadás. Az alábbi közleménnyel reagált a párt a jobbikos képviselő megverésére.
"Tegnap éjjel Budapesten a Kolosi térnél és a BAH csomópontnál a Fidesz aktivistáira jobbikosok támadtak rá és súlyos testi sértést okozva bántalmazták őket. Ez az agresszivitás és erőszak a Jobbik igazi arca, amiből a magyar választók nem kérnek. Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz."
Novák: Ez a véleménynyilvánítás szabadsága Fidesz módra
Novák Előd írja közösségi oldalán:
Már az is példátlan maffiamódszer volt hazánkban, amit a Fidesz kiépített a Jobbik plakátjainak megrongálására (hiszen nem egyedi plakátrongálásokról van szó, hanem egységes, központilag irányított átragasztásokról és festékszórózásokról; ilyet eddig egy párt sem szervezett meg, pláne kormányon). De most már nemcsak az üzemszerűvé tett kormányoldali rongálásokat, hanem a fizikai bántalmazásokat is bevállalja a Fidesz? "Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták" - írja közleményében a Fidesz (!), mely az éj leple alatt "véleménynyilvánító" verőembereit védi. Milyen jó volna most a Magyar Gárda, ha már a rendőrség sem védi meg sem a tulajdont, sem a folyamatosan rongált plakátokat őrző jobbikosokat...
2. frissítés: Jobbik-közlemény: ismeretlenek rántottak lőfegyvert a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeire
Lehet, hogy a Habony-színvonalú média világában "szegény fideszes áldozatok fegyverrel védték meg magukat a jobbikos maffiózóktól", de a Jobbik alábbi közleménye kissé más megvilágításba helyezi a narancsos szemüvegen keresztül láttatott eseményeket.
A Fidesz ismét hazudik. A propagandasajtóban "maffiózónak" titulált személyek valójában a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei - Stummer János és Bencsik János - illetve aktivistái voltak, akik a párt óriásplakátjait őrizték. Péntek hajnalban a Fidesz hétfős szervezett csapata a Budaörsi úton elkezdte rongálni plakátjainkat, helyszínen lévő aktivistáink erre számonkérték őket. Az egyik jobbikos aktivista, valamint a hét fideszes között dulakodás alakult ki, majd egész pontosan 14 másodperc elteltével két ismeretlen férfi egy megkülönböztető jelzés nélküli szürke Mercedesből kiszállva lőfegyvert rántott, és falhoz állította a jobbikosokat.
A férfiak nem azonosították magukat, a később intézkedő kerületi rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy a rendőrség állományába tartozó személyekről volt-e szó. Véleményük szerint valamelyik társszerv állományába tartozhattak.
Az éjszaka történtek azt bizonyítják, hogy fegyveresek biztosítják a Fidesz szervezett plakátrongálásait. A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt feljelentést tesz.
Megvédjük a plakátjainkat, megvédjük Magyarországot, vasárnap pedig a magyar emberek segítségével eltakarítjuk Orbán maffiakormányát.
3. frissítés: Fegyveresek segítségével rongálják a Jobbik plakátjait
A fideszes rongálók már nemcsak a plakátokat festik le, hanem az azokat védő jobbikosokat is agyba-főbe verik, sőt volt, ahol fegyveresek vigyáztak a kormánypárt vandáljaira. 
(Kuruc.info)