Nem csak a fővárosban, de a vidéki városokban is folyamatos tüntetésekre készülnek – mondta a HírTV-ben a szombati budapesti tüntetés főszervezője. Hommonay Gergely hozzátette, a tervek szerint minden hétvégén demonstrálnak. Nem csak itthon, de más európai nagyvárosokban is fel akarják hívni a figyelmet a "magyarországi demokrácia állapotára". A Mi vagyunk a többség – tüntetés a demokráciáért elnevezésű esemény Facebook-oldalán már több mint százezren jelezték érdeklődésüket. A megmozduláson az ellenzéki pártok is részt vesznek.
Zoom
– Mi egy tüntetéssorozatot kezdünk el, ami egészen addig tart, amíg a kormány nem enged a követeléseinknek, és egy polgári engedetlenségi mozgalmat is elkezdünk. Ezt be fogjuk jelenteni a tüntetésen.
– Akkor minden hétvégén tüntetni fognak?
– Minden hétvégén tüntetni fogunk, illetve a vidéki városokban is tüntetéseket szervezünk, tehát szombaton lesz egy tüntetés Budapesten, illetve Pécsen vasárnap, illetve Európa nagyvárosaiban egészen Brüsszelig.
Vidékről buszok indulnak a fővárosba
A közösségi oldalon szervezik a fuvarszervezést is vidékről. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is indulnak önköltséges buszok a szombati tüntetésre. A Jobbik szervezésében Mezőtúrról és Törökszentmiklósról szállítják az embereket Budapestre.
„Úgy gondoltuk, hogy Mezőtúrról és a választókerületből több helyről is buszokat fogunk indítani erre az alkalomra, hiszen nagyon nagy az érdeklődés és nagyon nagy az igény erre a vidéki Magyarországon, hogy a tüntetésen ott legyünk. Természetesen nem ingyenes buszokról beszélünk, hiszen erre a Jobbiknak nincs lehetősége. Önköltségi alapon fognak majd a a buszra felszállni az érdeklődők, és azt gondolom, hogy nagyon sokan lesznek” – mondta Csányi Tamás jobbikos politikus.
Frissítés: egy másik szakállas, név szerint Gulyás Márton azt bizonygatja, hogy neki semmi köze ehhez - de azért ott lesz
És még szerencséje is van, mert az idióta Fidesz-sajtó megint nevetségessé tudott tenni egy valós veszélyt a "Soros-rohamosztagos" baromságaival.
Egy másik résztvevő:
Gyurcsányék is ott lesznek:
2. frissítés: Toroczkai: "kénytelenek vagyunk csatlakozni a holnapi tüntetéshez"
Az elnökség leszavazta a javaslatát.
3. frissítés: Sneider Tamás már elcsalt választásról beszél: