Nagy Andor, Magyarország (egyelőre) Tel-Avivban akkreditált nagykövete ismét pártunk, kormányunk és kormányfőnk hűségéről, valamint az antiszemitizmus elleni állhatatos küzdelméről biztosította a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országának vezetőit. Az újabb megalázkodásra az izraeli parlament, a Kneszet épületében tegnap megnyílt fényképkiállítás biztosított lehetőséget. Magyarország Izrael barátja, s a kormánya, kormányfőja a zsidók és Izrael oldalán áll, fogadkozott Nagy Andor – írja az ’Árúc 7 című izraeli hírportál.
Zoom
Nagy Andor, Bea Bar Kallos és Jáákov Márgi a Cipők a Duna-parton című alkotás fényképét nézik (fotó: Jichák Hárári)
Nagy Andor, hazánk tel-avivi nagykövete tavaly márciusban is kiérdemelte megkülönböztető figyelmünket, amikor szintén Jeruzsálemben nemes egyszerűséggel leantiszemitázta hazánkat. Pontosabban azt mondta, hogy az a fránya antiszemitizmus egyre fokozódik, amely ellen a budapesti kormány állhatatosan küzd. Amint arról annak idején beszámoltunk, a diplomata a Külügyminisztérium részéről semmiféle elmarasztalásban nem részesült, de újságírói megkeresésre csak annyit közöltek, hogy az egykori Soros-ösztöndíjas diplomata „szerencsétlenül fogalmazott”.
Zoom
Egy korábbi, de beszédes fotó Nagy Andorról (JDN hírügynökség)
Tegnap, május 1-jén „A zsidóság magyar szemmel – itt és ott” címmel fényképkiállítás nyílt az izraeli parlament Oktatási, kulturális és sport bizottságának egyik helyiségében. A kiállítást Já’ákov Márgi bizottsági elnök nyitotta meg, s az izraeli politikus jelenlétét kihasználva Nagy Andor újabb hűségnyilatkozat megtételére ragadtatta el magát: „Magyarország Izrael Állam barátja, s Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor kinyilatkoztatta, hogy személy szerint ő a zsidók és Izrael Állam oldalán áll”, mondta a nagykövet, majd hozzáfűzte: „Magyarország mindent elkövet az antiszemitizmus fölszámolásáért.”
Végül Nagy Andor kijelentette: „Büszke vagyok rá, hogy nagykövet lehetek Izraelben. Szép, gazdag kultúrával bíró az önök országa, s ezért soha nem unalmas itt az élet.”
Hering J. – Kuruc.info