Egy évvel azután, hogy Lázár János volt kancelláriaminiszter háborút hirdetett a holland sörgyárral szemben, kedden az új agrárminiszter már egy olyan sajtóeseményen vett részt, ahol arról számolt be, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet komlót termeszt a Heinekennek - közölte a HírTV.
Zoom
Nagy Istvánt itt már az sem zavarta, hogy a Heineken logójában a tiltott önkényuralmi jelkép, a vörös csillag szerepel.
A kormány azután fenyegette meg a sörgyárat, hogy az Igazi Csíki Sör gyártója tavaly január végén pert vesztett a Heineken ellen, amely szintén gyárt egy hasonló nevű sört Erdélyben.
"A Heineken Hungária Zrt.-vel semmilyen fennálló problémánk nincsen. Kiváló együttműködésünk van a magyar árpa-együttműködéssel, most látja, a komlóval való együttműködéssel. A magyar Soproni sör a magyar sörágazat 35 százalékát teszi ki, tehát egy olyan jelentős vállalkozásról beszélünk, amely példaértéket mutat abban, hogy hogyan és miként vállal társadalmi felelősségvállalást. Mindezen programok olyan előremutatók, amelyek más cégeket is követésre kell hogy ösztönözzenek. És minden ilyen kezdeményezésnek az agrárminisztérium a legnagyobb örömmel áll elébe" - nyilatkozta az új agrárminiszter.