2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"A Jobbik tárgyalói nagy sikert értek el" - Sneider a képviselői fizetésemelés megszavazásáról

Reklám

Körlevélben magyarázkodik Sneider Tamás, miután egyedüli ellenzéki pártként egységesen megszavazták a képviselők fizetésemelését. A Jobbik elnöke elárulta, hogy a Jobbik-frakció alkalmazásában több száz ember áll, s ha a frakció több százmilliós költségvetését is nem emelik ismét, akkor szerinte a helyzet "teljesen ellehetetlenítette volna a Jobbik-frakció működését". A hazudozásba bekapcsolódó pártelnök körlevelét alább teljes terjedelmében közöljük.
Zoom
Sneider szerint "a hét legfontosabb politikai történése" a képviselői fizetésemelés, pedig az Országgyűlés most fogadta el többek közt a jövő évi költségvetést, új törvényt a gyülekezési jogról és a magánélet védelméről (hogy politikusok házánál ne lehessen tüntetni, melyet a Jobbik is támogatott, így már nyugodtan élvezhetik busás fizetésüket)
Legcinikusabb része szerint "Országgyűlési képviselőink a megnövekedett fizetésekből még többet fognak adakozni", ami pusztán annyit jelent, hogy az Alapszabály szerint kötelezően befizetendő 10% forintra kiszámolt összege is nőni fog, ha legalább 200 ezerrel nő a fizetésük, de a milliós alapfizetésnek pl. Sneider az Országyűlés alelnökeként pont a dupláját kapja, így értendő, hogy "még többet fognak adakozni", sőt ugyanígy írhatnák azt is, hogy "még többet fognak adózni". Az is üres lózung, hogy "a párt anyagi helyzetének rendezéséből is komoly részt fognak vállalni", hiszen információink szerint pusztán ezeknek a 10%-os, kötelező befizetéseknek az átcsoportosításáról van szó.
Mint ismeretes, a képviselők javadalmazásának tekintélyes emeléséről az ellenzék szétszavazott, a Jobbikból mindenki igent nyomott, a DK és az LMP frakciója nemet, a függetlenek közül a liberális Bősz Anett tartózkodott, Dúró Dóra és Hadházy Ákos nemet nyomott. Az MSZP viszont összevissza szavazott, ami érintette a Párbeszéd frakcióját is, az ott ülő szocialista, Burány Sándor miatt.
Sneider Tamás teljes indokolása:
Ismét elnöki körlevelet írok, ezúttal a hét legfontosabb politikai történése, a "képviselők fizetésemelése" ügyében. Arra kérlek téged, alaposan olvasd el az általam leírtakat. Ellenfeleink mindent megtesznek, hogy félig sem igaz információkkal bizonytalanságot keltsenek körülöttünk, neked pedig tisztán kell látnod, hogy meg tudd védeni közös ügyünket a politikai vitákban.
A legfontosabb: A Jobbik nem támogatta a képviselők fizetésemelését, a törvény végszavazására nemet nyomtunk. Ha a Jobbik lenne parlamenti többségben, akkor ez a törvényjavaslat nem ment volna át. Ezzel együtt szóvívőink, nyilatkozó képviselőink mindenütt elmondták, hogy a Jobbik fő követelése továbbra is az, ami volt: emelni kell a versenyszférában adott béreket, de a 700 ezer korán kelő, keményen dolgozó állami alkalmazott fizetését is. Országgyűlési képviselőink a megnövekedett fizetésekből még többet fognak adakozni, illetve a párt anyagi helyzetének rendezéséből is komoly részt fognak vállalni.
Mindeközben a Jobbik tárgyalói nagy sikert értek el: megakadályozták a Fidesz szándékát, amely teljesen ellehetetlenítette volna a Jobbik-frakció működését. Ezzel az Országgyűlés alkalmazásában dolgozók és a Jobbik-frakció alkalmazásában álló több száz ember illetménye és munkakörülménye is rendeződhet. Ez egy olyan párt sikere, amelyik már évek óta küzdött a köztisztviselők bértáblájának növeléséért és a frakció-alkalmazottak fizetésének rendezéséért, hasonlóan a többi köz- és versenyszférában dolgozó munkavállaló béremeléséért.
Jó úton járunk tehát, hogy Magyarország legerősebb ellenzéki pártja megerősítse állásait. Dolgozunk, építkezünk, haladunk előre, és közben az igazsággal az oldalunkon tudjuk megvédeni magunkat politikai ellenfeleink hazugságaitól.
A végszavazáson valóban nemmel szavaztak, mert az egy szerteágazó salátatörvény, mely a jövő évi költségvetést alapozza meg, 62 oldal összesen. Például ebben van az MTA megregulázása is, amit a Jobbik a ballibekkel együtt ellenez, megint az ő oldalukra állva. De magára a fizetésemelésre vonatkozó módosítót nagyon is megszavazták. (És ezzel elválasztották azt a 2008 óta stagnáló köztisztviselői alapilletménytől, eddig nem lehetett volna képviselői fizetést emelni az övék nélkül. Így küzd a Jobbik a közigazgatásban dolgozók béréért...) Ezt a különbséget a magyarországi médiában kizárólag a Jobbik hírportálja, az Alfahír nem tudta (vagy inkább nem akarta) megérteni, mely nyíltan hazudik  a "szociálisan érzékeny" pártjuk farizeus viselkedéséről. De Sneider legalább letárgyalta a Fidesszel, hogy ezentúl kétmilliós fizetést kap (pedig még csak bizottságnak sem tagja), így kiharcolta a béruniót - magának.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready