Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában09:27 Tizenhattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Titkosították, de kiszivárgott: 556-ról 221-re apadt a Jobbik küldöttjeinek száma

Reklám

Nívós fogadással és odacsábított vendégekkel próbálta pótolni a hadra fogható tagság hiányát a Jobbik a legutóbbi kongresszusán, melynek pontos küldötti létszámát ezúttal – nem véletlenül – újságírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni a párt, holott szavazás is volt.
 
Zoom
Fotó: Jobbik.hu
Feleannyi résztvevője sem volt a Jobbik múlt szombati kongresszusának, mint a májusi tisztújításnak; a tavaszi 556 küldöttel szemben 283-an regisztráltak előzetesen, és csak 234 küldött vett részt - értesült a Magyar Idők egy Jobbik-tagtól, portálunk azonban 221 fős küldötti létszámról tud. Bármelyik is a pontos adat, annyian sem mentek el legutóbb, ahányan tavasszal még Sneiderre szavaztak (298). A párt „felezési ideje” tehát kevesebb, mint fél év.
Bár Gyöngyösi Márton azt állította, hogy több mint ötszáz „delegált” képviseltette magát a legutóbbi rendezvényen, a párt alapszabálya csak küldötteket ismer, a többi pedig vendég volt, miután a kongresszusra pl. a tavaszi tisztújítással ellentétben az alapszervezetek vendégeket is delegálhatnak, amivel a tagok hiányát próbálja ellensúlyozni a párt. Sok háromfős alapszervezet van, ahol az egyikük küldött, a másik két személy vendég lehetett, vagyis a korábbi küldötti rendszerrel szemben minden tagot próbáltak összehívni. Küldötti kongresszus helyett lényegében már csak országos taggyűlést tartott a Jobbik legutóbb. A tények ellenére Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott: a kongresszuson megjelentek száma cáfol minden olyan híresztelést, amely a Jobbik gyengüléséről szól. Mint mondta: a párt erős, stabil és növekvő.
Jakab Péter pártszóvivő a kongresszus után az MTI híre szerint egy kérdésre - pontosabb adatokat később ígérve - azt közölte, taglétszámuk "érdemben nem változott" az elmúlt egy év során, arról pedig „nem tudott” pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek. De végül mégsem sikerült 30 évre titkosítaniuk.
Már háromezer tagja sincs a pártnak
A Jobbik alapszabálya szerint a helyi szervezetek minden megkezdett tíz tag után egy küldöttet regisztrálhatnak (jellemzően egy háromfős „szervezet” egyet). Így a regisztrált küldöttek száma alapján megállapíthatjuk: már háromezer tagjuk sincs.
A Jobbik kommunikációja és a számok közti ellentmondás feloldása végett a Magyar Idők megkereste Szabó Gábor pártigazgatót is, aki azonban lapzártáig nem reagált kérdéseikre.
Most Volner János körlevelére válaszul azt állította: „Hamis állítás, hogy a májusi tisztújító kongresszus óta a tagság jelentős része kilépett volna, ezzel szemben éppen tegnap tájékoztattam mind az elnökséget, mind Volner Jánost is, hogy az elkészült összesítés alapján a tagságunk kevesebb mint 7 százaléka lépett ki. Persze ez sem kevés, de azért a 93 százalék itt küzd tovább szeretett közösségünkben” – állította a pártigazgató annak ellenére, hogy épp egy hete szivárgott ki egy hangfelvétel a Jobbik belső, taktikai megbeszéléséről, melyen azt taglalták, milyen hazugságokat mondjanak, „ha azt a látszatot fent akarjuk tartani, hogy itt nincs pártszakadás” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, aki a pártigazgató számait kommunikálhatatlan hazugságnak érezve azt mondta: „Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el!”
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready