2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:42 Eltemette édesanyját a kertben, majd másfél éven át felvette a nyugdíját10:20 Lövöldözés egy ostravai kórházban, többen meghaltak10:12 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)10:05 Eltiltották Oroszországot a nemzetközi versenyektől09:32 Építési törmelékkel rongált meg 12 autót ez a sukár csávó09:06 Panorámaadót vezet be Siófokon az ellenzéki többségű képviselő-testület08:38 Oroszország ellenség, ezért Amerika az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában08:23 Párizsi csúcs: Putyin "happy", Zelenszkij elégedetlen08:12 Erdogan: Törökország keresztülhúzta Izrael és több más ország számításait07:45 Eltűnt a chilei légierő egyik gépe 38 emberrel a fedélzetén07:32 Teltház lesz karácsonykor a szállodákban06:54 Elárverezik a világ legnagyobb skótwhisky-gyűjteményét22:30 Már kéjgázzal is drogoznak Hollandiában22:11 Vidám kis ünnepi történet: krampuszok látják el a migránsok baját Dél-Tirolban21:44 Megkéseltek egy rendőrt Münchenben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Titkosították, de kiszivárgott: 556-ról 221-re apadt a Jobbik küldöttjeinek száma

Reklám

Nívós fogadással és odacsábított vendégekkel próbálta pótolni a hadra fogható tagság hiányát a Jobbik a legutóbbi kongresszusán, melynek pontos küldötti létszámát ezúttal – nem véletlenül – újságírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni a párt, holott szavazás is volt.
 
Zoom
Fotó: Jobbik.hu
Feleannyi résztvevője sem volt a Jobbik múlt szombati kongresszusának, mint a májusi tisztújításnak; a tavaszi 556 küldöttel szemben 283-an regisztráltak előzetesen, és csak 234 küldött vett részt - értesült a Magyar Idők egy Jobbik-tagtól, portálunk azonban 221 fős küldötti létszámról tud. Bármelyik is a pontos adat, annyian sem mentek el legutóbb, ahányan tavasszal még Sneiderre szavaztak (298). A párt „felezési ideje” tehát kevesebb, mint fél év.
Bár Gyöngyösi Márton azt állította, hogy több mint ötszáz „delegált” képviseltette magát a legutóbbi rendezvényen, a párt alapszabálya csak küldötteket ismer, a többi pedig vendég volt, miután a kongresszusra pl. a tavaszi tisztújítással ellentétben az alapszervezetek vendégeket is delegálhatnak, amivel a tagok hiányát próbálja ellensúlyozni a párt. Sok háromfős alapszervezet van, ahol az egyikük küldött, a másik két személy vendég lehetett, vagyis a korábbi küldötti rendszerrel szemben minden tagot próbáltak összehívni. Küldötti kongresszus helyett lényegében már csak országos taggyűlést tartott a Jobbik legutóbb. A tények ellenére Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott: a kongresszuson megjelentek száma cáfol minden olyan híresztelést, amely a Jobbik gyengüléséről szól. Mint mondta: a párt erős, stabil és növekvő.
Jakab Péter pártszóvivő a kongresszus után az MTI híre szerint egy kérdésre - pontosabb adatokat később ígérve - azt közölte, taglétszámuk "érdemben nem változott" az elmúlt egy év során, arról pedig „nem tudott” pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek. De végül mégsem sikerült 30 évre titkosítaniuk.
Már háromezer tagja sincs a pártnak
A Jobbik alapszabálya szerint a helyi szervezetek minden megkezdett tíz tag után egy küldöttet regisztrálhatnak (jellemzően egy háromfős „szervezet” egyet). Így a regisztrált küldöttek száma alapján megállapíthatjuk: már háromezer tagjuk sincs.
A Jobbik kommunikációja és a számok közti ellentmondás feloldása végett a Magyar Idők megkereste Szabó Gábor pártigazgatót is, aki azonban lapzártáig nem reagált kérdéseikre.
Most Volner János körlevelére válaszul azt állította: „Hamis állítás, hogy a májusi tisztújító kongresszus óta a tagság jelentős része kilépett volna, ezzel szemben éppen tegnap tájékoztattam mind az elnökséget, mind Volner Jánost is, hogy az elkészült összesítés alapján a tagságunk kevesebb mint 7 százaléka lépett ki. Persze ez sem kevés, de azért a 93 százalék itt küzd tovább szeretett közösségünkben” – állította a pártigazgató annak ellenére, hogy épp egy hete szivárgott ki egy hangfelvétel a Jobbik belső, taktikai megbeszéléséről, melyen azt taglalták, milyen hazugságokat mondjanak, „ha azt a látszatot fent akarjuk tartani, hogy itt nincs pártszakadás” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, aki a pártigazgató számait kommunikálhatatlan hazugságnak érezve azt mondta: „Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el!”
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready