2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szávay már órákkal a Jobbik-tisztújító előtt "tűpontosan" tudta, kik lesznek az alelnökök és hány szavazatot kapnak

Reklám

Nemcsak az elnökválasztást, az alelnökválasztást is előre leosztották a Jobbikban. A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István már órákkal a szavazás előtt tudta, kik lesznek az alelnökök, és hogy hányan fognak szavazni rájuk a májusi tisztújító kongresszuson. Megjósoltuk előre, bár nem olyan "tűpontosan", mint Szávay István tette a tisztújító kongresszuson: az újabb hangfelvételek miatti előremenekülés volt a jobbikos képviselő lemondása. A felelősség kérdésköre itt csupán úgy kerül a képbe, hogy Szávay nem akar gátja lenni a balliberálisokkal való összefogásnak, illetve a Heller Ágnes-félék törzse számára továbbra is elfogadható legyen a Jobbik.
A Jobbik kongresszusára érkeztek a képviselők május 12-én. A választási kudarc után Vona Gábor távozott a párt éléről, ezért kellett tisztújítást tartani. Az alelnökökről délután 2 óra körül kezdődött a szavazás, a következő, a Hír Tv birtokába került hangfelvétel még délelőtt készült, a háttérben még Szabó Gábor kongresszus elején tartott nyitóbeszéde hallatszik.
– Szávay István: Volner, Z. Kárpát, Apáti, Hegedűs, Stummer, Bana. Ez lesz a sorrend.
– X: Ba..d meg, csak elmegyek veled totózni.
– Y: Bana Tibi bekerül?
– Szávay István: Be, nagyon remélem. Elég sokat dolgoztam rajta.
A hangfelvétel szerint Szávay István már órákkal a szavazás előtt tudta, hogy kik lesznek az alelnökök és azt is, hogy nagyjából hány szavazatot kapnak majd. Ahogy fogalmazott: sokat dolgozott ezért az eredményért.
– Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.
– Y: Ezt hogy fa...mba lehet tűpontosan belőni?
– Szávay István: Úgy, hogy kurva sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…
– Y: Az Apáti és az Enikő biztos, hogy bekerülnek szerinted?
– Szávay István: Fix! Mondom, hogy ez lesz az eredmény, hidd már el!
És így is lett: 14 indulóból az a hat nyert, akit Szávay előre megmondott és nagyjából a számok is stimmelnek. A sok telefonálás meghozta az eredményt, Volner Jánosra adott szavazatokat valóban tűpontosan lőtte be Szávay, de Z. Kárpát, Apáti és Hegedűsné még több szavazatot is kapott, mint amit a politikus várt.
Az elnökválasztást is telefonos rábeszélésekkel manipulálhatták. Még nyáron került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen egy jobbikos vezető a pártigazgató nevében pénzt ajánl a küldötteknek, hogy Sneider Tamást támogassák a tisztújításon. Szabó Gábor állítólag azzal is megzsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói posztot, ha Toroczkai lesz az elnök.
A tisztújításon Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton mellett Toroczkai László és Dúró Dóra jelentkezett a vezetésért, de Toroczkaiék végül szoros versenyben, 42 szavazattal alulmaradtak Sneiderékkel szemben. Toroczkai már akkor jelezte: a tisztújítás alatt erős ellenszélben kellett versenyezniük, hiszen a pártvezetés végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak - hangzott el a Hír Tv műsorában.
Felelős döntés havi 400 ezerért
Mint emlékezetes, múlt héten Szávay, Sneider, Gyöngyösi, Jakab és Mirkóczki is azt mondták, hogy le van zárva a "heftiferdítő ügy", ehhez képest ma lemondatnak egy képviselőt... Komolytalan vezetők komolytalan pártban. Vajon milyen külső erő mondatta le Szávayt?
És persze azt is vegyük számításba, ha már felmerült a "felelős döntés" kérdésköre, hogy ahol a Duna-parti cipőkbe köpő Kulcsár Gergelyt is (egyedüli Jobbik-képviselőként) ha nem is indították újra, de megkapja cserébe a havi 400 ezres fizetést a pártalapítványtól, úgy Szávay István is számíthat ere.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: Nem menő már a heftiferdítés: Szávay lemond országgyűlési mandátumáról is
"Újabb érdekes hangfelvétel került a Hír TV birtokába a Jobbikról. A részleteket a Hír TV 12 órakor kezdődő híradójában ismerhetik meg" - olvasható a televízió honlapján. Mindeközben Szávay István, aki néhány nappal ezelőtt egy állítólagos heftiferdítő eset miatt lemondott minden parlamenti tisztségéről, épp most jelentette be Facebook-oldalán, hogy országgyűlési mandátumát is visszaadja. Érdekes egybeesés, az tény.
Zoom
Néhány idézni is felesleges 21. századi baromság után úgy fogalmaz Szávay:
Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni. Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is.
Soraiból az tűnik ki, hogy a "fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzottakra" hivatkozva, a felelősséget vállalva cselekszik, de mi azért kíváncsian várjuk, mit tartalmazhat még az a bizonyos hangfelvétel, mert gyanús ez az előremenekülés egy "felelősséget vállaló" jobbikos képviselőtől.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready