Tarlós István főpolgármester programja részének tekinti a főváros hosszú távú "romaügyi stratégiáját" – közölte a "romaügyekért" felelős főpolgármesteri megbízott szerdán az MTI-vel.
Nagy Sándor azt írta: Tarlós István 2014-ben nevezte ki őt, azóta szakértők bevonásával elkészült a fővárosban egy hosszú távú "romaügyi stratégia", amelynek 80 százalékát a főpolgármester már elfogadta, és programja részének tekinti. A fennmaradó kérdéseket az illetékes minisztériumokkal való egyeztetések után terjesztik elé – tette hozzá.
A megvalósult célok között említette a főváros "roma"ösztöndíj-programját, amelynek keretében 60 "roma" diák részesülhet támogatásban, jelezve, hogy folyamatban van a "megváltozott munkaképességű roma emberek" munkahelyhez juttatása is.
Tervben van továbbá a kisgyermekes "roma" nők foglalkoztatására irányuló program, hogy az anyák gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni. Ebben segítséget nyújtanak a fővárosi önkormányzat érdekkörében lévő munkáltatók – ismertette Nagy Sándor.
A program része lesz még "roma" gyermekeknek szóló, iskolán kívüli oktatási programok megszervezése – közölte, arra is kitérve, hogy a további programpontokat "kellő időben" Tarlós István vagy megbízottja fogja ismertetni.
Közben nyuszikkal és fideszes békaemberekkel folytatódott a bal- és jobbliberális bohóckodás: