Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:11 Megnyíltak a szavazóhelyiségek Fehéroroszországban07:58 Átlépte a százezret a covidos halottak száma Brazíliában07:41 Nincs már sok idejük hátra a Huawei Kirin-csipjeinek07:25 Trump nem jutott dűlőre a demokratákkal, rendeletben próbál munkanélküli segélyt adni06:56 Összetört a gigászi Milne23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nevetséges bírságot kapott a Coca-Cola a buziplakátok miatt

Reklám

A 24.hu a feljelentéseiről híres Tényi Istvántól kapta meg azt a levelet, amelyet a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala küldött számára a Coca-Cola #loveislove plakátjainak ügyében.
Zoom
Mint ismeretes, augusztusban kisebb botrányt kavart az azóta koprrupciós ügyek környékén emlegetett fideszes politikus, Boldog István bejelentése. Boldog megígérte: addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég nem távolítja el a buzibarát plakátjaikat Magyarországról. Szájkaraténak persze jó volt ez - legalábbis az ő szempontjából -, de sem pártja, sem a kormány nem lépett az ügyben.
A plakátok eltávolításáért online petíció is indult, azonban a Coca-Cola nem fújt visszavonulót. Amikor a Sziget Fesztivál elkezdődött, a pakátokat leszedték, de eredeti tervük is ez volt: a párokat szivárvánnyal díszített palackok váltották fel.
Tényi István maga is bejelentést tett a plakátok miatt, ezért írt neki a kormányhivatal. A dokumentumból kiderül, hogy már Tényi előtt is bejelentést tettek a hatóságnál, ami el is marasztalta az üdítős céget. Megítélésük szerint a Coca-Cola Magyarország Kft. a megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló szóló törvény azon bekezdését, amely szerint
Tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja.
A cégre fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki, és arra kötelezték, hogy a továbbiakban ne alkalmazzon a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsítható reklámot.
A határozat a levél szerint nem végleges.
Frissítés: majd pont 500 ezer forint fogja elriasztani őket
A 24.hu érdeklődésére a buzipropagandista cég közölte: a bírság összege mindössze 500 ezer forint.
A cég szerint a #loveislove kampány célja az volt, hogy "közvetítse azon értékeket amelyeket a vállalat régóta magáénak vall: az emberek sokszínűségébe és egyenlőségébe vetett hitet".
Hozzátették: "A Coca-Cola változatlanul hisz abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt értékeket."
A lap rákérdezett arra is, hogy élnek-e jogorvoslattal, tehát fellebbeznek-e a határozat ellen. A cég közlése szerint a következő lépések egyeztetése folyamatban van.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready