Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában09:27 Tizenhattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Felfüggesztettel hazamehet az iskolatársát bokszerrel véresre verő "fiú", így válik hasznos tagjává a társadalomnak

Reklám

Mint hírül adtuk, a 14 éves fiatalkorú egy bokszerrel bántalmazta iskolatársát. Mivel beismerte és "megbánta" tettét, a fiatalkorúak ügyésze gyorsított eljárásban bíróság elé állította; a bíróság elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő alatt "szakértő segítséget" kap.
A vád szerint a 14 éves "fiú" 2019. október 2-án, a délutáni órákban, egy XI. kerületi játszótéren "sérelmezte", hogy a 11 éves sértett megjegyzést tett a fiatalkorú társaságában lévő lányra. Emiatt meglökte, majd a nála lévő bokszerrel testszerte bántalmazta a fiatalabb fiút, aki könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, azonban a verés módja alkalmas volt súlyos sérülés okozására is.
Zoom
A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege a gyanúsítottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította.
A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és őt – halmazati büntetésként – 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, illetve kötelezte "csoportos értékkorrekciós foglalkozáson" való részvételre. A fiatalkorút a törvény kötelező rendelkezése alapján pártfogó felügyelő segíti a próbaidő alatt.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítésért (!) fellebbezett.
Az ügyészség magyarázatként közleményében hozzátette: fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani. A fiatalkorúak által elkövetett bűncselekményeknél a beismerés, megbánás és bocsánatkérés mind a terhelt, mind a sértett személyiségfejlődése szempontjából fokozott szereppel bír. Emellett hasznos, ha a történtek feldolgozásához mind a sértett, mind a terhelt igénybe veszi szakemberek (pszichológus, pártfogó felügyelő, terápiás szakértő) segítségét.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready