Nevet változtatott a Marian Cozma meggyilkolása miatt 13 év börtönre ítélt Sztojka Iván. A 24.hu megtudta, hogy Sztojka a vezeték- és a keresztnevét is megváltoztatta a tavaly nyári feltételes szabadlábra helyezése óta.
Zoom
Mint arról hétfőn beszámoltunk, a rendőrség nyomozást indított egy 37 éves enyingi férfi ellen, mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt. A rendőrségi közleményben S. I. volt feltüntetve a gyanúsított monogramjaként, de kiderült, hogy Sztojkáról van szó.
A 37 éves cigányt már S. Istvánként tartóztatták le néhány nappal ezelőtt bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt.
A lap az egyik ismerősétől megtudta, hogy a gyilkos még Sztojka Iván néven szabadult a börtönből tavaly. "Új életet akart kezdeni", ezért cserélt nevet a kiengedése után, ám az életmódja nem változott meg: mindössze nyolc hónapig bírta ki, hogy ne kövessen el újabb törvénysértést. (Pontosabban csak most bukott le - a szerk.)
A mostani gyanúsítás szerint Sztojka, jobban mondva "S. István" rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során számos, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékot foglaltak le a nyomozók.
Kapcsolódó: