Lantos János tartott sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Mozgalom nevében a Magyar Posta székháza előtt. A párt a kelebiai tragédia kapcsán hívta fel a figyelmet arra, a posta helyzete egyre tarthatatlanabbá válik. Miután részvétüket fejezték ki a kelebiai posta vezető hozzátartozói felé, Lantos részletesen kifejtette, milyen állapotok uralkodnak a posta berkein belül.
Három fő ponton követelnek azonnali és radikális beavatkozást:
1. A szakszervezetekkel karöltve, a postai dolgozókat is széleskörűen bevonva állapodjanak meg egy jelentős béremelésről, mely méltó a postás hivatáshoz és tisztességes megélhetést biztosít. Mégpedig ne évekre lebontva, hanem azonnal.
2. Szüntessék meg azt a gyakorlatot, hogy íróasztalok mögül rajzolják meg a postások kézbesítési járatait, ugyanis a jelenlegi gyakorlat az, hogy azok túl vannak terhelve, sok esetben nem lehet teljesíteni 8, csak akár 10-12 óra alatt. Továbbá észszerű munkaszervezést követelnek valamennyi munkakörre a postán belül.
3. Sürgetik, hogy azonnal szüntessék meg az értékesítési kényszert, a postásoknak ne kelljen kötelezően különféle pénzügyi termékeket árulniuk, főleg ne lehessen erre hivatkozva fenyegetni kirúgással és megalázni őket emberi mivoltukban.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: