A Társaság a Szabadságjogokért nevű cigánybűnöző-védő szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a januári gyilkosság felderítése és az elkövető megbüntetése az igazságszolgáltatás feladata, nem pedig szélsőséges csoportoké - derül ki a Zsindex "Felvonulást szerveznek szélsőséges szervezetek a sályi gyilkosság helyszínére" című cikkéből.
Zoom
A gyilkosság helyszíne (fotó: Police.hu)
"Egy politikai párt nem teheti felelőssé ezért a romákat és a helyi roma közösséget, a gyilkosság nem jogosítja fel őket a félelemkeltő masírozásra" - szól a rajvédő kinyilatkoztatás.
Azt ugyan elismerik, hogy a véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, "de csak addig, amíg azzal másokat nem bánt, vagy más szabadságát nem korlátozza". (De persze amikor cigányok bántják a magyarokat vagy korlátozzák őket a szabadságukban vagy bármi másban, mint például az életben maradásban, az nem gond - a szerk.)
Szerintük a Mi Hazánk felvonulása hasonló helyzetet fog teremteni, mint ami 2011-ben Gyöngyöspatán kialakult. Akkor "gárdisták masíroztak a faluban, megfélemlítve a helyi roma lakosságot".
A bíróság már a gyöngyöspatai események után is kimondta, hogy a demonstrálók nem nyilváníthatják ki úgy szélsőséges véleményüket, hogy azt az érintett csoport a lakóhelyén, megfélemlítve kényszerüljön végighallgatni.
A TASZ felhívta az illetékes rendőrkapitány figyelmét, "előzze meg, hogy előítélet által motivált bűncselekmény történhessen, ha ilyen történik, lépjen fel ellene".
Dúró: nehogy bántsuk szegény bűnözőket!
Nehogy a Mi Hazánk megfélemlítse szegény bűnözőket! Ez a hozzáfűznivalója a TASZ-nak ahhoz, hogy aljas szándékból megölnek egy idős nőt.
Miközben a magyarországi közbiztonsági helyzet húsbavágó valósága az, hogy sajnos még mindig nincsenek biztonságban az idősek vidéken, a liberális jogkiforgatókat ez nem érdekli. Sőt miután bejelentjük, hogy az igazságért és a rendért demonstrációt tartunk a borsodi helyszínen február 16-án, még meg is támadják az egyik helybéli tagunkat és családját. És ki a hibás a TASZ szerint? A megtámadottak, az áldozatok.
És mi a legfontosabb közlendőjük? Nehogy bántsuk szegény bűnözőket! Egészen döbbenetes észjárás. A Mi Hazánk szerint nem a bűnözők jogai fontosak, hanem az áldozatok, az ártatlanok védelme. Az elmúlt harminc évben egyetlen kormány sem volt, amely ezt képviselte volna. A Mi Hazánk álláspontja egyértelmű: Szibériába a gyilkosokkal! A nemzetközi bérrabtartás lehetőségével kell élni ahhoz, hogy az elvetemült gyilkosok számára elrettentő hatású börtönöket teremtsünk, s ne kártérítéseket fizessünk az itthoni, szerintünk inkább méltatlanul jó börtönkörülmények miatt, amit a strasbourgi bíróság megkövetel (a magyar kormány pedig sajnos elfogad).
Korábban írtuk: