2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kiszivárgott belső levelezésük miatt tettek feljelentést a Jákob-járásra ráfázó ballikosok, de még ez is kiszivárgott

Reklám

Többen feljelentést tettek a rendőrségen, amiért számukra rejtélyes módon kiszivárgott belső levelezésük, ezért pedig komoly retorziók érték őket a pártban.
Ezzel az üggyel nem függ össze, de a párthoz kapcsolódó hír: Szente Béla, a Pest megyei Monorierdő polgármestere kilépett a Jobbikból.
Eljutott a Jobbik számára egyébként már elvtársi Népszava szerkesztőségéhez az a feljelentés, amit a Jobbik egyik megyei közgyűlési képviselője és több alkalmazottja írt a budapesti rendőrfőkapitánynak. A feljelentés szerint január közepén valaki képernyőfotókat készített egy chatcsoportos beszélgetésről, és azt elküldte a később pártelnökké választott Jakab Péternek.
Zoom
Jákob nem is oly régen még a baloldali szavazóknak való megfelelést akadályozó nemzetpolitikai témákkal is kampányolt
A beszélgetésben hét jobbikos vett részt, és Jakab volt személyi asszisztenséről fogalmaztak meg negatív véleményeket. Hozzászólásaikat nem a nyilvánosságnak szánták. Annak azonban, hogy levelezésük mégis Jakab Péterhez került, egzisztenciális következményei lettek.
Volt, akinek a Jobbikban megszüntették a munkaviszonyát. A parlamenti frakció egyik alkalmazottját „nagyságrendileg 600 ezer forint” pénzbüntetésre kötelezték, a beszélgetésben résztvevő megyei közgyűlési képviselőnek 6 havi tiszteletdíját kell befizetnie.
A feljelentést négyen írták alá: azt kérik a rendőrségtől, derítse fel, hogy ki és milyen módon jutott hozzá a belső levelezésükhöz, milyen körülmények között továbbította az engedélyük nélkül, ezzel milyen bűncselekményt valósított meg.
A közelmúltban írtunk arról, hogy sorozatos elbocsátások folynak a Jobbikban: az egyik pártalkalmazott „statáriális kirúgásként” minősítette a történteket, és munkaügyi pert helyezett kilátásba.
Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke és parlamenti képviselője szerdán jelentette be, hogy kilép a pártból. Nem ő az egyedüli távozó.
Így van, kiléptem a Jobbikból – erősítette meg a Népszavának Szente Béla, Monorierdő polgármestere. Szente korábban jobbikos színekben, tavaly ősszel már függetlenként lett a Pest megyei község vezetője. Párttagságát ugyanakkor megtartotta: egészen mostanáig.
A szélsőbaloldali lap kérdésére elmondta, hogy már egy évvel ezelőtt megírta a kilépését bejelentő levelét, ennek elküldésével azonban megvárta a januári tisztújító kongresszust. Mivel úgy látja, a Jobbikban nem történt érdemi változás, „élesítette”, azaz változtatás nélkül elküldte tavaly írt kilépési nyilatkozatát.
„Nem szeretném kiteregetni a szennyest” – indokolta Szente Béla, miért nem akar részleteket közölni a levélből (majd a hátbaszúrogatós bátor harcosok úgyis megteszik helyette - a szerk.). Annyit azért elárult, hogy a Jobbik politikájában és számos politikusában is csalódott. „Rá kellett jönnöm, hogy semmivel nem vagyunk különbek a többi pártnál” – foglalta össze kissé későn jött megvilágosodásának eredményét Szente.
A polgármestert három párt is megkereste, de ő nem csatlakozik máshova. Elmondása szerint 2005-ben lépett be a Jobbikba, ez volt az első és az utolsó párt, amelynek a tagja volt - írja a Népszava.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready