2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Karácsony gyakorolja a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét, de ez szerencsére nem hasonlatos a parlamenti diktatúrához

Reklám

Veszélyhelyzet idején - törvényi rendelkezés értelmében - a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja, Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel a testület rendes márciusi ülését nem hívta össze.
A budapest.hu oldalon közzétett dokumentum szerint a rendes ülésre tervezett napirendi pontok közül tizennégy előterjesztésről tervez döntést hozni Karácsony Gergely.
"Annak érdekében, hogy a döntéshozatal átláthatósága biztosított legyen, az előterjesztéseket azok jellege szerint közzéteszem, továbbá azokról a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel a döntés meghozatala előtt egyeztetésre kerül sor" - írta a főpolgármester.
A Főpolgármesteri Hivatal tudatta azt MTI-vel, hogy Karácsony Gergely azért nem hívta össze a közgyűlést, mert a zárt térben tartott ülés járványügyi kockázatot is jelenthet. A legfontosabb az, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben "küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival" - írták.
Karácsony Gergely március 13-án adott ki utasítást az egyes önkormányzati döntések veszélyhelyzet idején történő előkészítésének és kiadmányozásának rendjéről.
E szerint a Fővárosi Közgyűlés főjegyzőre vagy főpolgármesterre egyébként át nem ruházott hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló előterjesztést akkor tesz az előkészítésért felelős szervezeti egység a főjegyzőn keresztül a főpolgármesternek, ha a döntés meghozatalának a veszélyhelyzet várható megszűnését követő időpontra halasztása nyomós közérdek érvényesülését - a döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó követelményre és a Fővárosi Közgyűlés demokratikus legitimációjára is tekintettel - aránytalan mértékben sértené vagy veszélyeztetné.
Az utasítás szerint az arányosság fennállásának mérlegeléséhez szükséges szempontokat az előterjesztésben be kell mutatni.
A Fővárosi Közgyűlés bizottságra egyébként átruházott hatáskörébe tartozó döntést az előkészítésért felelős szervezeti egység a bizottság elnökével egyezteti, akinek az észszerű határidőn belül közölt véleményét az előterjesztésben bemutatja, vagy annak hiányát az előterjesztésben rögzíti. Továbbá annak meghozatala előtt a főpolgármester vagy megbízottja a képviselőcsoportok vezetőivel észszerű határidő biztosításával rövid úton egyezteti.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready