Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Karácsony gyakorolja a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét, de ez szerencsére nem hasonlatos a parlamenti diktatúrához

Reklám

Veszélyhelyzet idején - törvényi rendelkezés értelmében - a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja, Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel a testület rendes márciusi ülését nem hívta össze.
A budapest.hu oldalon közzétett dokumentum szerint a rendes ülésre tervezett napirendi pontok közül tizennégy előterjesztésről tervez döntést hozni Karácsony Gergely.
"Annak érdekében, hogy a döntéshozatal átláthatósága biztosított legyen, az előterjesztéseket azok jellege szerint közzéteszem, továbbá azokról a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel a döntés meghozatala előtt egyeztetésre kerül sor" - írta a főpolgármester.
A Főpolgármesteri Hivatal tudatta azt MTI-vel, hogy Karácsony Gergely azért nem hívta össze a közgyűlést, mert a zárt térben tartott ülés járványügyi kockázatot is jelenthet. A legfontosabb az, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben "küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival" - írták.
Karácsony Gergely március 13-án adott ki utasítást az egyes önkormányzati döntések veszélyhelyzet idején történő előkészítésének és kiadmányozásának rendjéről.
E szerint a Fővárosi Közgyűlés főjegyzőre vagy főpolgármesterre egyébként át nem ruházott hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló előterjesztést akkor tesz az előkészítésért felelős szervezeti egység a főjegyzőn keresztül a főpolgármesternek, ha a döntés meghozatalának a veszélyhelyzet várható megszűnését követő időpontra halasztása nyomós közérdek érvényesülését - a döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó követelményre és a Fővárosi Közgyűlés demokratikus legitimációjára is tekintettel - aránytalan mértékben sértené vagy veszélyeztetné.
Az utasítás szerint az arányosság fennállásának mérlegeléséhez szükséges szempontokat az előterjesztésben be kell mutatni.
A Fővárosi Közgyűlés bizottságra egyébként átruházott hatáskörébe tartozó döntést az előkészítésért felelős szervezeti egység a bizottság elnökével egyezteti, akinek az észszerű határidőn belül közölt véleményét az előterjesztésben bemutatja, vagy annak hiányát az előterjesztésben rögzíti. Továbbá annak meghozatala előtt a főpolgármester vagy megbízottja a képviselőcsoportok vezetőivel észszerű határidő biztosításával rövid úton egyezteti.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready