Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:33 Ebben a karrierben is nagyon mélyen rejtőzik az erő forrása14:14 Buzeránsaink hétköznapi hősei: a családapa, aki szoknyában és magassarkúban jár munkába13:58 Dunaújváros: "méltó helyet" keresnek a "békéért harcoló" Vörös Hadsereg emlékművének13:40 A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén13:33 Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét13:01 A trükk, amivel autód kisebb horpadásai eltűnnek (x)12:41 Őrizetben a milliárdos üzletembert elégető cigány bűnbanda egyik tagja - társai vígan élik világukat12:20 Intenzív osztályra került Belgium zsidó külügyminisztere12:00 A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk11:44 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését11:32 Az ENSZ-tilalom ellenére észak-koreaiak tízezrei dolgoznak feketén Kínában a japán sajtó szerint10:58 December 15-ig elfogadják a diákigazolványokat a BKK járatain10:10 Az eddig ismertnél is súlyosabb a Gyurcsány-Jákob-banda bűne: Hadházyék azzal támadnak vissza, hogy portálunkról idézett az a Bíró László, aki mellett a végsőkig kiálltak09:37 Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése09:11 Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Már a cigány szóért is tiltás járhat a Facebookon - a Mi Hazánk az orwelli óriáscégek megfékezését követeli

Reklám

Zuckerberg-adót, valamint a Facebook és a hozzá hasonlóan átláthatatlanul működő tech óriáscégek orwelli cenzúragépezetének megfékezését kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom. Úgy igazságos, hogy a járvány miatt extraprofitra szert tevő nagyvállalatok is kivegyék a részüket a gazdasági nehézségeket követő talpraállásból. A kormánytól elvárjuk a fellépést, ugyanis már 2019 augusztusában bejelentette Varga Judit, hogy a tech óriáscégek túlhatalmának megfékezésére az Igazságügyi Minisztériumban munkacsoport jön létre, de azt csak több mint félélves késéssel, azt követően alakították egyáltalán meg, hogy országgyűlési képviselőként írásbeli kérdésben számon kértem a kormányt - mondta sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Zoom
Rámutatott: a Facebook cenzúrájának legnagyobb elszenvedője a magyarországi pártok közül a Mi Hazánk Mozgalom és annak elnöke, Toroczkai László. Az európai parlamenti választási kampányban a több mint 207 ezer követővel rendelkező pártelnök közszereplői Facebook-oldalát előzetes figyelmeztetés és bármiféle indokolás nélkül törölte a cenzúragépezet, amelyet azóta sem állítottak vissza. Mára odáig jutottunk, hogy Toroczkai László nevének, arcképének, hangjának önmagában való megjelenítéséért is tiltás jár.
De nemcsak a személyére vonatkozó tiltás felháborító; most már például a cigánybűnözés, a halálbüntetés, sőt a szegregáció szónak a szerepeltetéséért is törölnek bejegyzéseket és tiltanak ki felhasználókat, de volt már példa arra is, hogy önmagában a cigány szóért járt a szankció. Toroczkai László mellett a cenzúra elszenvedője a legolvasottabb jobboldali hírportál, a Kuruc.info, melynek nemcsak oldalát törölték, de cikkeit sem tudja megosztani senki, a magánüzeneteket sem küldi el, ha szerepel benne a Kuruc.info szó. A Facebook orwelli cenzúragépezete letiltotta Sziva Balázs rockzenész és a Romer, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom oldalait, sőt bünteti, ha bármilyen szövegkörnyezetben leírja valaki nevüket - sorolta, hozzátéve: a sort sajnos hosszasan folytathatnám, és most már nemcsak a Facebookra és ugyanazon tulajdonosi körhöz tartozó közösségi felületekre jellemző mindez, hanem más közösségi oldalakon is megjelent a balliberális cenzúra gyakorlata, gyakran átláthatatlan, jogilag abszurd vagy egyáltalán nem létező indokokkal.
Szemfényvesztés az, hogy a Facebook felállított egy ún. felügyelőtanácsot, ugyanis ha valóban elkötelezettek lennének a jogállami normák betartása mellett, akkor nem saját testületet hoztak volna létre, hanem alávetnék magukat a bíróságok, hatóságok döntésének. A testület függetlensége is átverés, hiszen csak azokkal az ügyekkel kell foglalkozniuk, amelyekkel akarnak, így a felhasználók alapvető jogai továbbra is sérülnek, az egész fellebbezési lehetőség egy gumicsont. Ráadásul abszurd függetlennek tekinteni egy olyan grémiumot, amelynek a pénzét maga a Facebook biztosítja. A balliberális elfogultság ordít a személyi összetételéből is, elég csak a magyar tag, Sajó András életútját végignézni: a CEU jogi karának alapító dékánja és Göncz Árpád SZDSZ-es politikus jogi tanácsadója is volt - emlékeztetett Dúró Dóra.
Mi Hazánk a Youtube-on és a Twitteren:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready