Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel11:54 Elfogadták a 2021-es költségvetést11:51 Egyiptomi embercsempész ellen emeltek vádat - de nem a kairói, hanem a Komárom-Esztergom megyei főügyészségen11:32 Trans Soldiers Matter! - A kirekesztő dél-koreai hadsereg azonban sajnos nem így gondolja10:53 "Ne kelljen kétszer kimondani az igent!" - A Mi Hazánk Ifjainak elnöke a Kossuth Rádióban10:09 Lemondott a francia kormány10:08 Elhunyt egy idős, krónikus beteg, hattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma09:59 Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek diákok egy amerikai városban09:24 Maliban sincs túl nagy támogatottsága a BLM-nek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A párt, melyben mindenki átver mindenkit: Balczó mégsem vállalja, és megosztott néhány részletet Jákob cirkuszáról

Reklám

Nem vállalja a parlamenti alelnöki tisztséget Balczó Zoltán. A jobbikos politikus ezt hétfőn jelentette be közösségi médiaoldalán.
Zoom
Közölte: egy hete azzal a feltétellel fogadta el a felkérést, hogy a posztot most betöltő Sneider Tamás nem várja el tőle a jelölés visszautasítását, a személycsere pedig "nyugodt körülmények között, az Országgyűlésben kialakult rutinnak megfelelően lesz megoldható".
Hozzátette: mivel a jelenlegi alelnök nem mondott le, az ő megválasztása csak abban az esetben lehetséges, ha Sneider Tamást a Jobbik-frakció kizárja vagy kezdeményezi felmentését, ám "bármelyik történik meg, az számomra elfogadhatatlanná teszi a jelöltségem fenntartását".
Múlt hétfői bejelentés szerint visszahívja hat éve betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást a Jobbik, helyére Balczó Zoltánt jelölik. A frakcióelnökség döntéséről tájékoztatva Szilágyi György, a párt szóvivője jelezte: a lépés "nem személyről, hanem feladatról szól", hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani. Sneider Tamás csütörtökön jelentette be, hogy nem mond le parlamenti alelnöki tisztségéről - emlékeztet az MTI.
Balczó teljes bejegyzése - kíváncsiak vagyunk, kizárják-e őt is, amiért megosztott néhány részletet:
Országgyűlési alelnök-jelöltségemről
A Jobbik képviselőcsoport elnökségének május 18-ai ülése után Jakab Péter frakcióvezető közölte velem, hogy döntöttek Sneider Tamás országgyűlési alelnöki tisztségből való visszahívásáról, és engem szándékoznak a helyére jelölni. Hozzátette, a leváltás mindenképpen megtörténik, függetlenül attól, hogy én elfogadom-e a jelölést. A megtisztelő felkérésre azzal a feltétellel mondtam igent, hogy Sneider Tamás nem várja el tőlem a jelölés visszautasítását, és a személycsere nyugodt körülmények között, az Országgyűlésben kialakult rutinnak megfelelően lesz megoldható. Ennek tisztázása érdekében a végleges döntésemhez egy nap haladékot kértem.
A Sneider Tamással való találkozáson a kiinduló pont az volt, hogy a leváltását gyakorlatilag tényként kell kezelnünk. A megbeszélésünk alapján joggal számíthattam arra, hogy a váltás konfliktusoktól mentes folyamat lesz, és így a jelöltséget elfogadtam.
Hamarosan azonban kiderült, hogy téves volt az elképzelés az országgyűlési alelnöki személycsere folyamatáról - amire egyébként az elmúlt harminc évben nem volt példa. A képviselőcsoportnak nincs lehetősége az általa jelölt és az Országgyűlés által megválasztott alelnök leváltását kezdeményezni. A személycserének az a feltétele, hogy a hivatalban lévő alelnök tisztsége megszűnjön. Amennyiben az alelnök maga nem mond le, ez csak a képviselőcsoportból való kilépésével, az abból való kizárásával vagy a tisztségéből történő Országgyűlés általi felmentéssel következhet be. Az utóbbi jogi eszköz a tisztségére méltatlanná, vagy alkalmatlanná vált személy esetében alkalmazandó. A mostani konkrét esetben alelnöki megválasztásom - mivel a lemondásra nem került sor - csak abban az esetben lehetséges, ha Sneider Tamást a Jobbik frakció kizárja, vagy kezdeményezi a felmentését. Bármelyik történik meg, az számomra elfogadhatatlanná teszi a jelöltségem fenntartását. A kialakult helyzet a média érdekelődését is felkeltette, és azt a Jobbikon belüli botrányként jelenítette meg.
Az előzőekben részletezettek lehetetlenné tették a személycserének azt a nyugodt, konfliktusmentes lebonyolítását, amiben a jelöltség elfogadásakor joggal bízhattam, és azt feltételként jelenítettem meg. Erre tekintettel országgyűlési alelnöki jelöltségemről - ismételten megköszönve az abban kifejezésre juttatott elismerést - lemondtam, azt is tudva, hogy a frakcióban több alkalmas képviselő is van erre a feladatra.
Részemről az ügyet lezártnak tekintem, és képviselői munkámat a Jobbik szavazói elvárásainak megfelelve, legjobb tudásom szerint folytatom az Országgyűlésben.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready