Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton 20:15 Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére19:47 Egyre több a fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban19:02 Megöléssel fenyegette a rendőröket egy visszaeső, de felfüggesztettel kényeztetett egyed
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Sneider nem akar lemondani, őt is ki kell zárniuk a jobbikos villanyleoltóknak - van már gyakorlatuk benne

Reklám

A parlamenti frakció nem kért fel arra, hogy mondjak le, egyszerűen csak közölték velem, hogy visszahívnak – jelentette ki a Népszavának a jobbikos Sneider Tamás, aki helyett pártja Balczó Zoltánt szeretné látni az Országgyűlés alelnöki székében.
Zoom
A házszabályi rendelkezések szerint azonban nem ennyire egyszerű a dolog. Az elvtársi lap több forrásból azt az információt kapta, hogy a jelen helyzetre érvényes pontok értelmében a személycsere két módon valósítható meg: Sneider lemondásával, vagy pedig azzal, ha kizárják a frakcióból.
Szilágyi György jobbikos szóvivő minapi nyilatkozata alapján Sneider Tamás arra a következtetésre jutott, hogy pártjában elégedettek voltak a munkájával. „Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy más pártokból is hasonlóan pozitív jelzéseket kaptam” – jegyezte meg.
Az Azonnalinak pedig így fogalmazott:
Miért mondanék le, mikor a frakció a napokban agyba-főbe dicsért a nyilvánosság előtt, hogy milyen jó alelnök vagyok?
(...)
Nem vagyunk puszipajtások Kövér Lászlóval, azt még ő is elismeri, hogy az alelnöki munkámat pártatlanul végzem.
Az elmúlt harminc évben, a rendszerváltozás óta nem történt ilyen lépés – állapította meg Sneider a Népszavának. Ha a Jobbikban, szemben az eddigi nyilatkozatokkal, találnak valódi indokot rá, hogy munkája miért nem felelt az elvárásoknak, akkor hajlandó lemondani. Ha nem találnak ilyet – folytatta –, „akkor természetesen nem mondok le. Amennyiben a frakcióból való kizárásomat fogják kezdeményezni, akkor azt tudomásul veszem.”
A Jobbikban úgy látják, hogy jogszerűen visszahívhatják az alelnöki tisztségből Sneider Tamást – mondta a lapnak eljárásjogi részletek ismertetése nélkül Szilágyi György. A szóvivő a személycserét azzal a nevetséges indokkal próbálta magyarázni, hogy a mostani súlyos válsághelyzetben a szociális ügyek különösképpen felértékelődnek, márpedig a Jobbikban ennek a területnek Sneider Tamás a vezető szakpolitikusa. Ez a feladat teljes embert kíván – mondta Szilágyi, aki szerint a párt „teljes mértékben számít” Sneider Tamásra.
A Jobbik jogi osztályának álláspontja szerint a lemondás és a frakcióból való kizárás mellett van más lehetőség: konszenzusos döntéssel a Házbizottság is javasolhatja az alelnök felmentését. Ezt követően a parlament egyszerű többséggel szavaz az új alelnökről. Mások szerint azonban a „felmentés” nem ilyen esetekre vonatkozik.
Egyelőre még Balczó Zoltán is próbálja tisztázni a pontos jogi helyzetet. Balczó hangsúlyozta: mielőtt elvállalta volna a jelöltséget, beszélt Sneider Tamással. Semmi okát nem látja annak, hogy Sneidert kizárják a parlamenti frakcióból. A Népszava kérdésére hozzátette: ha ez mégis megtörténne, akkor nem vállalná, hogy az Országgyűlés alelnöke legyen.
Frissítés: Sneider Fb-oldalán is megerősítette: nem mond le
Egyben üzent Jakabnak is:
Nem merülhet ki az ellenzéki politizálás a hangoskodásban. Tartalommal kell azt feltölteni, és nem elég mindig ugyanazt az ócska lemezt pörgetni. Az ellenzéki választók többet érdemelnek az O1G-nél és az üres, populista kommunikációs szólamok ismételgetésénél.
A teljes bejegyzés:
HOGYAN TOVÁBB? – Sokan írnak, hívnak, érdeklődnek az országgyűlési alelnöki visszahívásomról. Bár jobban örülnék, ha a képviselői munkám tartaná ennyire lázban az embereket, és szívesebben írnék most is valamelyik beadványomról – ahogy tettem ezt az elmúlt napok botrányai ellenére is –, most mégis le szeretnék szögezni néhány dolgot:
Ha a frakció ki is zár a soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam, rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem. Én úgy érzem, hogy tettem már le annyit a képviselői munkámmal is az asztalra, amiért cserébe a minimum, amit megérdemlek, hogy ne kelljen csöndben elballagnom, amikor már nincs rám égető szüksége a jelenlegi elnökségnek. A pártért és az ellenzéki választók hiteles és higgadt, szakmailag is komolyan vehető képviseletéért fogok dolgozni. Mert nem merülhet ki az ellenzéki politizálás a hangoskodásban. Tartalommal kell azt feltölteni, és nem elég mindig ugyanazt az ócska lemezt pörgetni. Az ellenzéki választók többet érdemelnek az O1G-nél és az üres, populista kommunikációs szólamok ismételgetésénél.
Mindemellett bízom benne, hogy a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni a mindenáron való eltávolításom érdekében. Nem magam miatt tartom ezt rossz ötletnek elsősorban, bárkiről lenne szó ebben a történetben, kritikán aluli húzásnak érezném. Hiszen mit fognak gondolni a választók, ha azt látják, hogy a párton belüli ellentéteket sem tudjuk házon belül megoldani, csak a politikai ellenfelek bevonásával, tőlük kuncsorogva segítséget. Elképesztő.
Magamtól pedig – ahogy azt már korábban is leszögeztem – nem mondok le, hiszen a munkámat minőségi kritikával nem illették.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready