A Békési Járási Ügyészség 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak vétsége, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves mezőberényi férfi ellen, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit és feleségét.
A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ezek közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból, és csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy a szülőkkel való kapcsolattartás céljából gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így 2020. január 5-31. között a 3 és a 7 éves fiúgyermekek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak.
Ezen időszak alatt a munkanélküli férfi, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Így a 3 éves kisfiút azzal büntette, hogy egy légycsapóval számtalan alkalommal nagy erővel megütötte, majd felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket. Lábát cigarettaparázzsal megégette, testét csipkedte. Ezen bántalmazás következtében a kisgyermek összesen 20 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – köztük II. fokú égési – sérüléseket szenvedett.
A 7 éves kisgyermeket szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, illetőleg egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta. A férfi a feleségét sem kímélte: a lábát, combját rendszeresen megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte, az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát.
A Békési Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, szüntesse meg a szülői felügyeletei jogát, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 500 000 Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik - közölte honlapján az ügyészség.