Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Százharmincegy újmigráns nem kopogtatott illedelmesen a hét végén07:31 Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős06:57 Még mindig rejtély, hogy mi pusztítja az elefántokat Botswanában22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Újra megtudtuk: senki sem bonthatja meg a hazánk és a Szovjetu... azazhogy Izrael közötti örök barátságot

Reklám

Magyarország kiállását hangoztatta Izrael "tisztességes és kiegyensúlyozott nemzetközi megítélése mellett" a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jeruzsálemben, a Jediót Ahronót című újságnak adott videós interjújában, amelyet csütörtökön tettek közzé.
Zoom
Utasításosztás Izraelben (fotó: Borsos Mátyás/KKM)
A magyarok és izraeliek szoros szövetségben vannak a nemzetközi politikában. "Ha feltesszük azt a kérdést, hogy mely országokat támadják leginkább a nemzetközi szervezetekben, a nemzetközi médiában, akkor mi, magyarok és izraeliek elég jó eséllyel szállunk bele ebbe a versenybe" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.
"Vannak különböző nemzetközi erők, amelyek próbálják megbontani a közöttünk lévő szövetséget, barátságot, de a találkozóval sikerült kiábrándítanunk őket" - közölte.
Szijjártó Péter hangoztatta, hogy soha nem volt olyan jó és intenzív a két ország kapcsolata, mint most.
"A találkozókon megerősítettük, hogy számíthatunk egymásra a nemzetközi politikai viták során" - emelte ki a külügyminiszter. Magyarország eddig is kiállt az Izraellel szembeni "tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítés" mellett. "Ezután is ki fogunk állni" - mondta. Megígérte, hogy Magyarország az Európai Unióban, az ENSZ-ben és más szervezetekben is síkraszáll az Izraelt támadó döntésekkel és esetleges szankciókkal szemben.
Nem történt meg a ciszjordániai annektálás, "nem akarunk véleményt mondani egy meg nem történt dologról" - hangsúlyozta a miniszter, elutasítva az izraeli terv miatt kilátásba helyezett és ezért "teljesen fölösleges és kontraproduktív" elítélő lépéseket.
Magyarország továbbra is mindent megtesz, hogy meggátolja a koronavírus behurcolását- mondta a külügyi tárca vezetője az izraeliekre vonatkozó beutazási korlátozásokról. Hozzátette: a kormány kényszerből, a magyar emberek és a gazdaság védelmében vezette be az utazási szabályokat.
A George Soros szerepére és zsidóságára vonatkozó kérdésre felelve Szijjártó azt mondta: "Az úgynevezett NGO-k, amelyek valójában politikai szereplők, döntő többségükben Soros György hálózatától kapják a finanszírozást. Soros György egészen másfajta jövőt szán Európának, mint mi, és egészen másfajta Magyarországot szeretne látni, mint mi." "Van egy vitánk, aminek semmi köze Soros György vallásához" - tette hozzá.
"Azok az antiszemita felvetések, hogy azért vitáznánk Soros Györggyel, mert ő zsidó. Minket az nem érdekel, hogy ő milyen vallású. Azok az antiszemiták, akiket ez érdekel" - fogalmazott.
A miniszter elutasította a Fideszt antiszemitizmussal vádolók álláspontját, és hangsúlyozta, hogy pártja és a kormány garantálja az emberek szabadságát és vallásszabadságát, és a jövőben is megvédi a zsidó közösséget és annak minden tagját.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready