Nem ez az első aljasság Kövértől
Az 1989-ig MSZMP-káder Kövér László egy mezőkövesdi előadásán csurkai mélységekbe süllyedve azzal érvelt: a Magyar Gárdát azért hozta létre a hatalom, hogy begyűjtse a rendszerelleneseket, majd elítéljék őket. Győzködött arról is, hogy bár a rendszerváltás környékén történtek hibák, de ma már ne akarjunk változtatni.

Minderről egyetértésben beszélt Tállai Andrással, aki egyszemélyben a Fidesz helyi elnöke, polgármester és országgyűlési képviselő (micsoda munkabírás!), bár korábban - Kövér elvtárshoz hasonlóan - MSZMP-tag volt, sőt 1995-ig MSZP-tag is.

A gárdistákat korábban - Horn Gyulához hasonlóan - lehülyéző Kövér már a Jobbik 2003-as párttá alakulásakor is hasonlóan sejtette: egykori titokminiszterként tud valamit, hogy ezek a fiatalok valamiféle megbízást teljesítenek. Most azonban már nem csak a szavazókat igyekszik elriasztani az exkomcsi politikus, hanem a Gárdához csatlakozástól is óva int. Pedig lassan eléri a tízezret a valamilyen formában (gárdistának vagy pártoló tagnak) jelentkezők száma, ennyi embert pedig képtelen is lenne büntetni a hatalom.

Ha már az ügynököknél tartunk: Kövér káder bizony teljesített egy szolgálatot. Miniszterként egy ujjal sem nyúlt a komcsi rendszerből ottmaradt moszkovita titkosszolgálati tisztekhez. Az MSZP Biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoport korábbi elnöke ezt írta 2007 augusztusában: "Ma már az állományokban csak 20-30% a rendszerváltás előttiek aránya". Persze nem a "rendszerváltozás", hanem természetes pusztulásuk miatt (ld. pufajkás-dossziénkat).

A Fidesz múlt csütörtöki, mezőkövesdi fórumán egyébként kb. 150-en vettek részt, míg ugyanabban a helyiségben január 19-én tartott toborzást a Magyar Gárda; arra mintegy 400-an voltak kíváncsiak.

Kuruc.info

Kapcsolódó cikkeink:
Egy a tábor, egy a zászló: Kövér lehülyézte a gárdistákat
Csurka: az SZDSZ és az NBH pénzeli a Magyar Gárdát
MSZP-s tanulmány: Külföldi ügynököket a Magyar Gárdába!