Nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség 2018 nyarán a XVII. kerületi fideszes alpolgármestert, aki egyik pillanatról a másikra tűnt el a helyi közéletből - írja a hvg. Úgy tudják, Fohsz Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették. Felesége vallomása szerint Fohsznak súgtak a rendőrségtől, mielőtt házkutatást tartottak nála. Noha a molesztálási ügy elévült, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt a volt alpolgármester jelenleg is gyanúsított, emellett Horvátországban is indult ellene eljárás.
Zoom
Fohsz Tivadar (fotó: Facebook / Rákosmente)
Egy nő és egy férfi hangfelvételre rögzített beszélgetését elemezte 2018 júliusában a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézete. A felvételt tartalmazó pendrive-ot a rendőrségre egy fiatal lány vitte be. A nyomozók arra voltak kíváncsiak, hogy a hanganyag eredeti vagy manipulált. Miután a felvételt az igazságügyi szakértő megvizsgálta, nem talált manipulációra utaló jelet.
A hangfelvételen egy igencsak feszült hangulatú beszélgetés hallható, amin egy nő egyebek mellett azt vágja a férfi fejéhez, hogy
ő volt az, aki a lányához először szexuálisan hozzáért, aki először kielégítette.
Az elhangzottak olyan, egy családban hosszú időn át szőnyeg alá söpört, tabuként kezelt történetekről szólnak, amelyek már önmagukban megmagyarázzák, miért került a hangfelvétel a nyomozókhoz. A férfi, aki a felvételen a feleségével beszél, Fohsz Tivadar. Ő ebben az időben még a XVII. kerület fideszes alpolgármestereként ismerhették a helyiek, jelenleg is a párt helyi szervezetének a tagja.
Jóllehet Fohsz Tivadar politikusként mindig magabiztosan nyerte a körzetét, még a helyi ellenzéknek sem tűnt fel, hogy 2018 végén hirtelen eltűnt a kerületi közéletből – a Fidesz aztán nem is őt indította a bő egy évvel későbbi önkormányzati választáson. A kerületben élő választói, de még a politikustársai sem tudták mire vélni a visszavonulását, csak pletykák keringenek arról, mi állhat a háttérben. Valami fontosabb feladata akadt – néhány politikus ismerőse ezzel indokolta a visszavonulást, mások valamilyen homályos vidéki bírósági ügyet emlegettek, de biztosat senki sem tudott. Ugyan 2018 nyarán az Indexen megjelent egy néhány szavas sajtóértesülés arról, hogy Fohsz nevelt lányának a szobájában rejtett kamerákat találtak, de az ügy háttere ezidáig rejtve maradt, ahogy az is, mi köze lehetett a történtekhez a politikusnak. Ügye annyiban hasonlít is a volt perui magyar nagykövet, Kaleta Gábor nagy port kavart történetéhez, hogy nem tudják, mi állhatott a hirtelen visszavonulás hátterében.
Fohsz Tivadar nevelt lánya – saját állítása szerint – 2018 májusában olyan felvételeket talált nevelőapja laptopján, amelyek hat évvel korábban a közös otthonukban, rejtett kamerákkal készültek. A lány nem véletlenül bukkant a képekre, tudatosan kereste azokat, mert tudta, valahol lenniük kell. Amikor az egyik hétvégén Fohsz elutazott, a laptopját pedig otthon hagyta, a külföldről hazatért lány kutakodni kezdett benne. A gépen olyan, évekkel korábban, titokban, a lakásban elhelyezett rejtett kamerákkal rögzített felvételekre bukkant, amelyeken hol meztelenül, hol fürdés vagy öltözés, néha pedig maszturbáció közben látható.
De korántsem “csak” néhány titokban készült képfelvételről szól ez a történet, hanem egy hosszú évekre visszanyúló, részben már elévült abúzus gyanújáról, amelyhez kapcsolódóan nemcsak Magyarországon, hanem már Horvátországban is indult büntetőeljárás, írja a lap - a folytatást sajnos csak az előfizetőik olvashatják.