2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból

Bajt okoznak a főpolgármesteri vezetés által kijelölt nagykörúti és Üllői úti kerékpársávok - erre a megállapításra jutott Szaniszló Sándor polgármester, miután a XVIII. kerületiek körében a Publicus Intézet által, 1000 fős mintán készített közvélemény-kutatás eredményeit elolvasta.
Zoom
Amint azt közösségi oldalán megjegyezte, Pestszentlőrinc és Pestszentimre lakosságának többsége ellenzi az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, a gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, mert úgy érzik, a külső kerületekben élők lettek a vesztesei a korábbi sávszűkítési döntésnek.
Tény, hogy munkanapokon reggelenként komoly torlódások alakulnak ki a Határ úttól befelé a városközpont irányába. A lakosság felől érkező nyomás mellett azonban Szaniszló polgármester kirohanásában ­– az Indexnek a kerület ügyeire rálátó forrása szerint – legalább ilyen súlyú politikai szempontok is szerepet játszanak. Úgy tudják, hogy a XVIII. kerület még Tarlós István időszakából több, tervezett kerületi fejlesztés támogatására is ígéretet kapott. Ezek közül Szaniszló Sándor választási programjában szerepeltette is az Üllői út, Nagykőrösi út felújítását, vagy a Béke téri csomópont fejlesztésének második ütemét. Most ezek a vállalásai kerültek veszélybe, miután a főváros egy tollvonással lehúzta a támogatandó projektek listájáról.
A főpolgármester és a DK-frakció feszült viszonyát a közelmúltbeli díszpolgárválasztás is jelzi, ahol több jelölt esetében is a Fidesz képviselői segítették ki szavazatukkal a városvezetést, miután karácsonyék a DK-val nem tudtak megállapodni.
A XVIII. kerület részéről kifogásolt, gépjárműforgalmat korlátozó kerékpársávokról az Index kikérte a Fővárosi Önkormányzat véleményét is. Egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, hogy gondolkodnak-e valamiféle közlekedési kompenzációs csomag kidolgozásában; a felvetés nyomán módosítják-e a kerékpársávok nyomvonalát az említett helyeken. Azt is megkérdezték, hogy a főpolgármester milyen közlekedési módot ajánl a XVIII. kerületben élő, városközpontba ingázó budapestieknek. (A Szaniszló polgármester kifakadásához hozzászólók például alternatív bejutásként a Ferihegy vasútállomásnál javasolják megkönnyíteni a parkolást.)
A válasz ez volt:
Nem kommentáljuk.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready