Abbahagyták az SZFE előtti tiltakozást a diákok, a járványhelyzet után akár folytathatnák a főpolgármester irodája előtt is: a megválasztása után pár nappal hirdetett győztest Karácsony Gergely az Újszínház igazgatói pályázatáról úgy, hogy azt még ki sem írták... Ja, hogy abban az esetben, ha egy balliberális politikus osztja ki az ítéletet a tárgyalás előtt, az nem baj?
Ha egy balliberális politikus helyezi kilátásba egy színházigazgató leváltását vegytisztán politikai alapon, az nem baj? Az SZFE tüntetői azt mondják, nincsenek szakmai érvek. Karácsony Gergely milyen szakmai érveket fogalmazott meg Dörner Györggyel szemben? Azt is kifogásolják, hogy a kormány nem egyeztet. Karácsony Gergely kivel egyeztetett a választás után három nappal egy pályázat végeredményéről, amit még ki sem írtak?
Még véletlenül sem szeretném védeni a Fidesz hatalomgyakorlási eszközeit: azok joggal kifogásolhatók, visszataszítóak, megalázóak nagyon sok esetben. Csupán a kettős mércére szerettem volna rávilágítani, és arra: a balliberálisok sem jobbak a Deákné vásznánál.
De még csak álszent sem leszek: a politika igenis beleszól a kultúrába, mert a kultúra a szakmai szempontok érvényesülése mellett fontos eszköz arra, hogy az emberek gondolkodását formálja, és értékeket és értékrendet jelenítsen meg, népszerűsítsen. A Mi Hazánk szerint a nemzeti elkötelezettségnek meg kell ebben jelennie, ezt nyíltan kimondjuk, nem titkoljuk. Mi ezt képviseljük - írja közleményében a Mi Hazánk elnökhelyettese.