A Mi Hazánk Ifjai azt kezdeményezi, hogy Trianon 100. évfordulója alkalmából az elcsatolt területek magyar írói, költői kapjanak nagyobb hangot a csonkahoni oktatási rendszerben. Wass Albert, Sajó Sándor, Tamási Áron, Reményik Sándor, Nyírő József, Márai Sándor, Zrínyi Miklós művei kerüljenek minden anyaországi iskola könyvtárának polcaira!
Ifjúsági szervezetünk könyvgyűjtésbe kezdett, hogy a vírus okozta veszélyhelyzet elmúltával, első lépésként megkezdjük a könyvadományok átadását az iskoláknak. Hosszú távon azonban az a megoldás, ha a tankerületek és maguk az intézmények biztosítják a könyveket az iskolai könyvtárak számára.
Tudjuk, hogy ebben az évben a koronavírus kapta a központi szerepet, és valóban első az egészség, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy Trianon 100. évfordulója van. A Mi Hazánk Mozgalom és a Mi Hazánk Ifjai az egyetlen olyan politikai erő, mely 2020-ban hitelesen és rendszeresen szólalt fel a trianoni békediktátum ellen, az elcsatolt területek magyarjai mellett - írja közleményében Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjai elnöke.