Bezár!
2021. március 1., hétfő, Albin, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:29 Az irániaknak nem lesz atomfegyverük sem megállapodással, sem anélkül - mondta Netanjahu az amerikai barátjának08:08 A zsidók már bevallottan "szinte hetente" támadják Szíriát07:46 Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert őt is megvendégelte a miniszterelnök fia07:35 Itt a hideg, behúzódnak a rágcsálók (x)07:24 Negyventonnás ámbráscettetemet találtak a kínai tengerparton06:52 Szinte érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben23:09 Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma22:49 Irán most nem tárgyal22:21 A Dél-afrikai Köztársaságnak nagyon megtetszett a Johnson and Johnson-vakcina22:07 Élvezetből ölt a néger - Heti progresszió (LXIX. rész)21:35 A francia koronaigazolvány a negatív PCR-tesztet is fel fogja tüntetni21:03 Tizennyolc embert lőtt agyon a mianmari rendőrség oszlatás közben20:47 Törökország és Irán kölcsönösen bekérette egymás nagykövetét20:25 Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre19:33 A Magyar Katolikus Rádió megtörte az "ötödik hadoszlop" budavári kitöréssel kapcsolatos emlékezésterrorját
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Mazsihiszes lap: akkor is "funkcionáljanak" tovább a szexbotrányba keveredett rabbik, ha igazak a vádak... mégpedig a holokauszt miatt

Reklám

Markáns szerkesztőségi állásfoglalásban nyilvánított véleményt a Mazsihiszt megrázó szexbotrányokról a Mazsihiszhez köthető folyóirat.
Mint emlékezetes, január végén az izraeli Jediot Achronot portál adott hírt róla: bész din elé kerülhet két neológ rabbi, akiket házasságon kívüli kapcsolatokkal vádolnak, egyikőjüket egyenesen azzal, hogy kiskorú lánnyal folytatott olyan tartalmú online beszélgetést, melyben szexuális aktusra próbálta rábeszélni.
A Szombat folyóirat most hosszas cikket közölt többek között ebben a témában is - a Neokohn szemlézte -, melyben szerepelnek az alábbi bekezdések:
A rabbikar belső vitái, ami mögött a Mazsihiszen belüli érdekcsoportok körvonalazódnak, számos kínos vádat felszínre hoztak és átpolitizáltak, például a 90%-ban jelöletlen idézetekből álló szakdolgozat ügyét az egyik hangadó rabbi esetén, a rabbihoz méltatlan magánéletet két ellenoldali szereplőnél – megkérdőjelezve ez által az egész élete példájával is tanító rabbi-feladatra való alkalmasságukat. A helyzet nem könnyű.
Még ha igaznak bizonyulnak is a vádak, akkor sem hozható olyan, erkölcsileg egyébként indokolható verdikt, hogy rabbiként ne funkcionáljanak a későbbiekben. A posztholokauszt és posztkommunista viszonyok miatt, a vallásos közösség drámai utánpótlás-hiánya közepette a közösség rászorul szolgálatukra.
Az azonban elvárható, hogy ha a vádak igazak, jó időre háttérbe húzódjanak, rabbinikus feladatukat alázattal lássák el, semmiféle választott funkciót ne tölthessenek be, és ne legyenek a széles nyilvánosság előtti arcai a vallásos zsidó közösségnek.
A cikk szerzőjeként a folyóirat neve van feltüntetve, azaz a cikk úgynevezett szerkesztőségi véleménycikk.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready