Cikksorozat indult a HVG360-on a Borkai-féle adriai orgia eddig nem ismert részleteiről. A hétfői első rész főleg arról szólt, hogyan kerültek a hajóra a "hoszteszek", és hogy mi történt a bulit követő napokban - írja a 24.
A leginkább tanúvallomások alapján rekonstruált történet szerint a négy fiatal nő hajóra utaztatását egy Z. nevű középkorú férfin keresztül intézte el Borkai Zsolt barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd. A győri ügyvéd a MOM Parkban találkozott Z.-vel. Rákosfalvyval tartott a találkozóra János, egy ismert győri milliárdos nagyvállalkozó is, állítólag kettőjükön kívül más nem tudott a "hoszteszekről": Rákosfalvy Zoltán meglepetésnek szánta a nőket.
Zoom
Borkai biztos hálás ma neki a "hoszteszekért"
A Trogirból kihajózó katamaránon a három említett győri férfin kívül – akik nem csak barátok, de a győri gazdasági és politikai életet behálózó "polipnak" is tartották őket – három további férfi volt. Ők lazábban kapcsolódtak csak a baráti maghoz, de ők is jól menő vállalkozók voltak, akik például Borkait ismerték.
Egy Ervin nevű vendéglátóson kívül a többiek magángéppel repültek Trogirba, ami 3000 euróba került. A hajót négy éjszakára 2900 euróért bérelték, ami jutányos árnak számít, és az előszezon miatt kerülhetett csak ennyibe.
A négy nőt Székesfehérvárról vitte autóval egy közvetítő, köztük volt az az ikerpár is, akiknek az egyik tagját Borkai a tanúvallomása szerint telefonnal látta a kezében az orgia közben. Állítólag úgy készülhettek a felvételek, hogy a nappali szintre két lépcső is vezetett fel, ahonnan takarásból lehetett videózni.
A szajhák egy éjszaka után távoztak, a "tiszteletdíjuk" 800-1000 euró volt fejenként, amit hárman – Borkai, Rákosfalvy, és egy másik Zoltán nevű vállalkozó – dobtak össze, mert ők szexeltek velük. A férfiak este külön aludtak, de reggel állítólag érdeklődtek, hogy lehet-e folytatása a tegnapinak, de már nem volt óvszer a hajón.
A szex állítólag nem volt előre betervezve, az csak "úgy alakult", és a nők jelezték, hogy többről is lehet szó, némi extra pénzért cserébe. A tanúvallomások szerint viszont Borkaira kifejezetten nyomultak a nők, miközben mások ajánlatot sem kaptak tőlük. (De persze neki sem lett volna kötelező meghágni őket - a szerk.)
Volt olyan, aki kifejezetten megdöbbent a csoportszexbe forduló bulitól, és a rendőröknek már azt mondta, hogy nem is megy többet sehova ezzel a társasággal.
Azt mindenesetre senki nem vette észre, hogy felvételek készültek a szexről, aminek az lehetett az oka, hogy sok alkoholt ittak. Borkai saját bevallása szerint annyira részeg volt, hogy csak emlékfoszlányai maradtak arról a napról. Olyannyira gyanútlan volt a hat férfi, hogy felhőtlenül nyaraltak még további három napon át, ugyanis ennyi időre bérelték ki a hajót.