Keserű Sándor Izraelt a magyar másodfokú bíróság 2019-ben hétéves szabadságvesztésre ítélte közel 100 millió forintnyi megvesztegetési pénz kérése és elfogadása miatt. Az ítélethirdetés előtt, 2018 tavaszán Izraelbe szökött, ahol a Magyarországnak történő kiadatását azzal az állítással kívánta megúszni, hogy zsidósága, illetve az Orbán Viktorral és kormányával szembeni ellenzéki tevékenysége miatt ítélték el. Azt is állította, hogy ő az Ördög ügyvédje, aki nyilvánosságra hozta Borkai Zsolt szexvideóját. A Nemzeti Nyomozó Iroda megkeresésére 2020 januárjában Keserűt letartóztatták Izraelben, majd az ottani bíróság elrendelte a kiadatását Magyarországnak. Az Izraeli Legfelsőbb Bíróság tegnapelőtt elutasította Keserű Sándor Izraelnek a kiadatása ellen benyújtott fellebbezését – írja a mako.co.il és a news1.co.il.
Zoom
Keserű Sándor Izrael - Alexander Jiszráél Keser Izraelben, kipával a fején
Keserű Sándor Izrael (az időközben Izraelben héberesített nevén: Alexander Jiszráél Keser) 2018 tavaszán Izraelbe szökött a magyar igazságszolgáltatás elől, majd zsidó származására hivatkozva az Izraeli Belügyminisztériumtól kérte az izraeli állampolgárságot.
Zoom
A megtérő talmudista - háta mögött a vallási irodalom gyöngyszemeivel
Bizonyítván hűségét a zsidó államhoz, Keserű önkéntesként közel egy esztendőn keresztül tevékenykedett az izraeli hadsereg egészségügyi hadteste keretében.
Zoom
Keserű-Keser önkéntes - bakaruhában
Keserű-Keser sajnálhatja, hogy zsidó testvérei kiadják (ha igaz…) az „antiszemita magyaroknak”, mert az egyik helyi médiumnak nyilatkozva nemrégiben elújságolta:
Izrael az én hazám, ahol az igazi szerelmet is megtaláltam.
Egyébként a 2018-ban vele együtt Izraelbe szökött első felesége időközben visszatért Magyarországra, majd elvált tőle.
De nézzük, mit mesélt önmagáról és Magyarországról Keserű Sándor Izrael 2020 decemberében a mako.co.il héber nyelvű hírportálnak a Rámlá városban levő Nicán börtön egyik cellájában adott interjúban:
Orbán Viktor engem személyes ellenségének tart. Ő és a magyar hatóságok üldöznek, mert egyike vagyok azoknak, akik nyilvánosságra hozták a miniszterelnökhöz igen közelálló győri polgármester főszereplésével készült szexvideót.
Magyarországon korrupciós ügyeket tártam föl, s hoztam nyilvánosságra egyeseket kellemetlen helyzetbe hozó ügyeket, s ezért aztán addig nem nyugszanak, amíg föl nem akasztanak Budapest főterén. Számukra ez édes bosszú lenne, s ezért most az életemért könyörgök: ne adjatok ki Magyarországnak! Mert ha visszakerülnék Magyarországra, megölnének a börtönben, s húsomat pedig szétszórnák a hollók eledeléül. Ilyen végem lenne, mentsetek meg! Magyarország antiszemita ország, s én meg csak az én országomban, Erec-Jiszráélben (Izrael Országa – H. J.) akarok élni.
Anyagilag igen jól ment a sorom, mindenem megvolt. De annak ellenére, hogy jól éltem, nem szerettem Orbán Viktor miniszterelnök politikusi magatartását, mert diktatórikus módszerekkel vezeti az országot, miközben az állampolgárok kárára helyzete és hatalma növelése érdekében sárba tapossa az emberi jogokat. Orbán ellen sok ellenzéki felvette a küzdelmet, mire ő és emberei elkezdtek üldözni bennünket, s letartóztatások is voltak annak érdekében, hogy elnémítsanak bennünket.
A zsidó fajvédelemi törvények értelmében Keserű Sándor Izrael zsidónak számít, s az ősatyák földjére érkesése után kérte is az állampolgárságot, ám kiadatási kérelmükkel az „antiszemita” magyarok megakasztották az eljárást. Erről így nyilatkozik az „üldözött”:
Egyike voltam azoknak, akik a színfalak mögött azon fáradoztak, hogy a szexvideót (amely Borkai Zsolt bárkás orgiáján készült – H. J.) megszerezzék és közzétegyék. S abban a pillanatban, amikor felfogták, hogy így vagy úgy ennek én is részese vagyok, kikiáltottak a nép és a kormányzat ellenségének. De még ezelőtt, korábban bíróság elé állítottak olyasmiért, amit nem követtem el. Ekkor vádakat koholtak ellenem, s életveszélyes fenyegetéseket is kaptam.
A magyar hatóságok Magyarország tel-avivi nagykövetségén keresztül kérték a hétévi börtönre ítélt, ám a büntetés végrehajtása elől megszökött Keserű Sándor Izrael kiadatását, s ezzel együtt a Magyar Rendőrség kérésére az Interpol nemzetközi elfogató parancsot is kiadott ellene. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának kérésére az Izraeli Rendőrség 2020 januárjában Keserű Sándor Izraelt letartóztatta, úgynevezett kiadatási őrizetbe helyezte, majd a bíróság elrendelte a magyar kiadatási kérelem végrehajtását:
Amikor elhagytam a Rámát há-Hájjálban (Tel-Aviv egyik városnegyede – H. J.) levő rendelőintézetet, polgári ruhás emberek rám vetették magukat, s letartóztattak, mint egy gyilkost vagy maffiózót. Szörnyű érzés volt. A kihallgatásom hosszú órákig tartott, amikor is mindent elmondtam nekik.
Keserű Sándor Izrael ezt tavaly januárban nyilatkozta a mako.co.il hírportálnak.
Zoom
Az okosának örvendő önkéntes
Nem nyugodott bele a kiadatásába, s ezért ügyvédje által azt állította: a magyar bíróságnak semmi bizonyítéka nincs arra vonatkozólag, hogy ő valakit megvesztegetett vagy megvesztegetési pénzt fogadott el. Egyszerűen politikai és antiszemita üldöztetésről van szó, mert a magyar kormányzat a zsidósága miatt üldözi őt, főleg miután az Ördög ügyvédjeként ismertté vált. Keserű azt is állította, hogy a magyar kormány elleni küzdelme és az Orbán Viktorhoz közelálló politikus lemondását eredményező szexvideó felfedése miatt üldözik a magyar hatóságok.
Keserű az Izraeli Legfelsőbb Bíróságra (ILB) fellebbezett a kiadatási bírósági határozat ellen. Níl Hendel, az Izraeli Legfelsőbb Bíróság helyettes elnöke tegnapelőtt, 2021. szeptember 16-án azonban elutasította Keserűnek a Magyarországra történő kiadatása elleni fellebbezését. Az ILB ítéletében az áll, hogy az adócsalás vétsége miatt megvádolt Vincze Tamás Tibor magyar milliomos elleni bűnügyi eljárás meghiúsítása érdekében elkövetett megvesztegetési bűncselekmények egész sora miatt Keserű Sándor Izraelt a magyar bíróság hétévi szabadságvesztésre ítélte.
Zoom
Níl Hendel, az Izraeli Legfelsőbb Bíróság bírája
Níl Hendel leszögezte:
alaptalan Keserű azon állítása, miszerint az ellene Magyarországon hozott bírósági ítélet politikai és antiszemita üldöztetés következménye.
Az izraeli bíró azt is megállapította: a fellebbező számára nem jelenthet előnyt az, hogy a másodfokú ítélet kimondása előtt elhagyta Magyarországot, mert a fellebbezés jogával élhet a kiadatását kérő országban. Ezen kívül nem bizonyítható a fellebbező azon állítása sem, miszerint Magyarországon nem méltó körülmények között vannak a fogvatartottak vagy az, hogy a fellebbezőt zsidósága és politikai tevékenysége miatt a magyarországi börtönben sérelem érné.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: Írásunk megjelenése után vettük észre, hogy hírünk főszereplője, a budapesti felakasztásától rettegő Keserű Sándor Izrael egyik szereplője a Nemes Jeles László rendezte, s többi között az Oscar-díjat is elnyert Saul fia című holokausztfilmnek. A film rendezője ugyanis Keserűt találta a legalkalmasabb karakternek egy SS-orvos szerepének alakítására. Lehet, hogy Izrael ezért adja ki Keserűt Magyarországnak?
Zoom
H. J. – Kuruc.info