Szabadi István (Mi Hazánk) azt mondta mai napirend előtti felszólalásában: minden képviselőnek azon kell dolgoznia, hogy békés, szebb, boldogabb jövőjük legyen a magyaroknak, és ennek egyik legfontosabb alapja a biztonság. A biztonságérzetünket egy kis dolog is megingathatja, ami a jelent és a jövőt bizonytalanítja el - fogalmazott.
Úgy vélte, megrendítheti az emberek biztonságérzetét, hogy egyre többen hagyják el a rendőri pályát, és egyre kevesebb fiatal jelentkezik erre a pályára, mert a körülmények nem vonzók. Márpedig ha a rendőrségnek problémája van, az a magyaroknak is gond, mert nem tudják megvédeni őket - jelentette ki.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszönetet mondott a rendőröknek a szolgálatért, amelyet a magyarok biztonsága érdekében folytatnak, és amelynek eredményeként elmondható, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. A kormány biztosítja a rendőrség eredményes működéséhez szükséges forrásokat, hozzájárulva ahhoz, hogy rend és biztonság legyen az országban - mondta.
Hozzátette: a rend a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza mindennapjaink biztonságát. Kijelentette: a rendőrség személyi állománya el tudja látni a feladatait.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: