480 milliárd forintos vagyonával Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok friss listáját. A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány idei ranglistáján Csányi Sándor van a második helyen 420 milliárddal, a dobogó harmadik fokára pedig először lép fel Felcsuti Zsolt, aki Gattyán Györgyöt szorította le ezzel - írja a Portfolió.
Zoom
Mészáros és az őt a nagyszerű eszéért és az elragadó személyiségéért szerető nője Orbán eskütételén a parlamenti vendégpáholyban (fotók: Varga Imre/Blikk)
A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány szerint Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, akinek tavaly év végén 480 milliárd forintos vagyona volt, 60 milliárddal több, mint egy évvel ezelőtt.
Zoom
Mészáros Lőrincet Csányi Sándor OTP-vezér követi a második helyen 420 milliárddal, az ő vagyona nem gyarapodott tavaly, elsősorban az OTP részvényárfolyamának gyengélkedésének köszönhetően.
Idén először került fel a dobogóra Felcsuti Zsolt, a géptartozék-gyártó MPF Holding többségi tulajdonosa Gattyán Györgyöt szorította egy hellyel hátrébb: Felcsuti vagyonát 345 milliárdra, Gattyánét pedig 320 milliárdra becsülték a kiadvány szerkesztői.
A kiadvány becslései és számításai szerint az ország első száz emberének összvagyona a válság és a járvány ellenére sem csökkent, 2021-ben elérte a 6223,5 milliárdot.
A növekedés így egy év alatt megközelítette a 637 milliárd forintot.
Érdekesség, hogy míg két évtizeddel ezelőtt a “bekerülési küszöb” mindössze 2,3 milliárd forint volt, az idei első százba már legkevesebb 12,7 milliárd forinttal lehetett csak bekerülni.
Idén mindössze négy új szereplő jelent meg a listán. A hazai létesítmény fenntartási piacon ismert Kis-Szölgyémi Ferenc, a naperőmű-üzletben érdekelt Lugos Roland, a a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs és az Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla.