Három embert elfogtak, egyet köröznek a meggyilkolt "szlovákiai" magyar vállalkozó ügyében - jelentették be a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Zoom
Az elfogott három férfi szlovák állampolgár, közülük kettőt "Szlovákiában", egyet Magyarországon vettek őrizetbe. A körözött személy - Sárközi Gergely - magyar, szerepel a rendőrség honlapján, a Police.hu-n a körözési toplistán.
A negyvennégy éves Sárközi Gergely veszélyes, fegyvere van - mondta a sajtótájékoztatón Jeney Áron ezredes, a KR NNI igazgatója. Ezért azt tanácsolta, senki ne próbálja meg feltartóztatni, valamint azt üzente a menekülő férfinak, minél hamarabb adja fel magát.
Zoom
Zoom
 
Jeney Áron emlékeztetett: a rendőrség május 3-án kapott bejelentést arról, hogy ég egy autó a Veszprém vármegyei Pápateszér és Csót közötti erdős területhez közel. A helyszíni szemle igazolta, hogy a jármű a "szlovákiai" Csicsóról eltűnt vállalkozó, Sz. Tibor tulajdona. A környéken elrendelt kutyás keresés eredményeként megtalálták az áldozat megcsonkított, megégetett holttestét, majd a tetoválásai alapján azonosították - mondta el.
Zoom
Hiripi Gábor, a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály vezetője elmondta, hogy a vizsgálatban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett, mert a rendőrök által keresett Peugeot típusú autót egy térfigyelő kamera rögzítette egy téti benzinkúton.
A kocsi sofőrje a még körözés alatt álló Sárközi Gergely lehetett, aki a töltőállomáson egy véres bankjeggyel fizetett. A Peugeot-t később szintén felgyújtották - tette hozzá.
Zoom
Rudolf Patka, a NAKA nyugati részlegének igazgatója elmondta, hogy Sz. Tibor eltűnését korábban bejelentették "Szlovákiában", arról, hogy a vállalkozó bűncselekmény áldozata lett, a nyomozóknak nem volt információjuk.
(MTI nyomán)