„Hányan jöttök? - 30-an leszünk!” - ez a diskurzus akár a rajtaütésre készülő rendőrök között is elhangozhatott volna, de az egyik célszemély kommunikált így ügyfeleivel. Nem egy összejövetel részleteit pontosították, a beszélgetés azt jelentette: 30 ezerért akar tőle füvet venni.
A Pest vármegyei felderítők egy ideje már ráálltak a 26 éves B. Attilára, borítékolható volt, előbb vagy utóbb látványos bemutatkozás következik. Az egyoldalú szándékú ismerkedést 2023. május 16-án délután, egy illegális adás-vételt követően ejtették meg. A cunamiszerű belépőben a felderítőket a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai egészítették ki. A három ártalmatlanná tett férfi közül eggyel meg kellett küzdeniük, a 30 éves Sz. Norbert mindent csinált, csak nem működött együtt. Kapálózott, erősködött, befeszített, pedig a túlerő nem volt kérdéses. Egy idő után aztán belátta, értelmetlen erőlködése nem vezet sehova. Viselkedését nagy valószínűséggel a szervezetében a gyorsteszt alapján kimutatott marihuána, amfetamin és kokain is befolyásolta.
A drogkereskedéssel összefüggésbe hozható B. Attila és Sz. Norbert mellett négy, az ügyfélkörbe tartozó fogyasztót is előállítottak. Utóbbiakat kábítószer birtoklása vétségével gyanúsították meg.
Sz. Norbert rendszeres vevői közé tartozott B. Attila, heti szinten több kilónyi marihuána cserélt közöttük gazdát, kiterjedt ügyfélkörük tagjai 3500 forintért juthattak grammonként aktuális adagjukhoz. A rajtaütés helyszínén például 70 ezer forint és 20 gramm marihuána volt az üzlet tárgya.
Sz. Norbert lakásán nagyméretű, növénytörmelékes tasakokat, digitális mérlegeket, nevek és összegek listáját, közel 2,5 milliót forintban és euróban, valamint több mint 1 kg marihuánát foglaltak le.
B. Attila lakcímén, a fészerben három szatyor hevert, közel 700 gramm fűvel tömve, de bizonyítékként került lajstromba digitális mérleg, 2,2 millió forint és euró, dohányőrlő, valamint tasakok. Autója sem volt patyolattiszta, az anyósülésre dobott kistáskában a vevőjére hiába váró adag, valamint egy szatyornyi, porciózás előtt álló drog volt. Ahogyan munkahelyén, a mosdó tövében is árválkodott egy, nem göngyölt húsokat tartalmazó nejlon szatyor.
A két férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsították meg, B. Attila beismerő vallomást tett, Sz. Norbert nem beszélt.
Utóbbi másik két tényállással kapcsolatban is elszámoltatásra számíthat. Tekintettel arra, hogy a rajtaütés helyszínére autóval érkezett, járművezetés bódult állapotban, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének közlésével is számolnia kell - korábban a bíróság jogerősen eltiltotta a vezetéstől.
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az azóta letartóztatott B. Attila és Sz. Norbert ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, a négy fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.