Az ország minden pontjáról, szinte napi szinten áramlanak az információk, hogyan bukkannak fel újabb és újabb ázsiai vendégmunkás csoportok, hogyan változik meg egy-egy munkahely arculata teljes mértékben pár hét alatt. A kormány elvetette a kockát, és most hozzá kellene szoknunk szerinte, hogy ezek nem "brüsszeli migránsok", ezek a "magyar nemzetgazdaság érdekében" vannak itt. Na persze.
Ezúttal az üllői Lenovo gyárban történekről írunk, arról a gyárról, amelynek két éve a kormány 2 milliárd vissza nem térítendő támogatást adott, hogy felépíthessék a gyártócsarnokot.
Most pedig úgy hírlik, 150-200 magyart (kisebb részben ukránt is) elküldtek, hogy helyükre filippínók jöhessenek. Újra csak megdőlt az a kormányzati propagandatétel, hogy "csak" olyan helyekre "kellenek" a vendégmunkások, amelyek betöltetlenek. Ezek betöltött munkahelyek voltak, de hát "túl sokat" kerestek, le kellett őket cserélni olcsóbbra.
A túl sokat azért tegyük zárójelbe, 230-260 ezer forintról volt szó, ami mindennek nevezhető, főleg a mai gazdasági környezetben, csak erősnek nem. De ez is sok a Lenovónak, mert a filippínó elvállalja kevesebbért is.
Ironikus, hogy a napokban Orbán Viktor arról beszélt a parlamentben, hogy szerinte a menekültügyet, a migrációt és a vendégmunkástörvényt szét kell választani. Milyen kár, hogy a gyakorlatban ezek teljesen összeérnek.
A Lenovo honlapja, úgy látszik, már igazodik is az új etnikai arculathoz:
Zoom
Lantos János - Kuruc.info