Legalábbis erről tájékoztatott minket több olvasónk, és ez nem is elképzelhetetlen, tekintve, hogy nem lenne példa nélküli, úgyhogy sajnos nem elrugaszkodott az állítás.
Akiktől az információkat kaptuk, "természetesen" kérték, hogy ne fedjük fel kilétüket, így nem nevezzük meg a céget, bár valószínűleg ott helyben azért ki tudják sokan találni, miről lehet szó. Tehát ami a lényeg, elbocsátottak több magyar munkavállalót, mégpedig azért, hogy helyükre indonézeket vegyenek fel. Sőt, s eddig ilyenről még nem sűrűn hallottam, már az ukrán vendégmunkásokat is kirúgták ugyanezen okból.
Zoom
Vagy mégis... (forrás: MTI / HVG)
Úgy tudják, az indonézeknek 2 éves határozott szerződésük van, szállásuk megoldott, de még imaszobát is készítettek számukra. Ráadásul dolgozni nem igazán akarnak, munkaidőben inkább a telefonjukat nyomogatják legszívesebben. Angolul sem tudnak egy szót sem, a szüneteket és a pontosságot pedig nem ismerik.
Éppen a múlt héten vált nyilvánossá, hogy a kormány olyan törvénymódosítást készít elő, ami meggyorsítja a vendégmunkások behozatalát, ugyanis az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkáját fogják ilyen szellemben átszervezni. Jelen pillanatban már 100 ezer felett lehet a harmadik világbéli vendégmunkás migránsok száma Magyarországon, tavaly tavasszal ez a szám még alig volt több mint 20 ezer. Ha ilyen ütemben jönnek tovább, és ha a kormányon múlik, jönnek is, hamar elérjük az Orbán Viktor által kitűzött 500 ezres célt. Akkor leszünk csak igazán "az utolsó migránsmentes övezet".
Lantos János - Kuruc.info