A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása, új pszichoaktív anyag birtoklása, bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki autójával menet közben áttért a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan összeütközött egy személyautóval, amelynek sofőrje a helyszínen életét vesztette. Kiderült, hogy kristály nevű drog is volt a vádlott által vezetett autóban.
Zoom
A vádirat szerint a vádlott tavaly december 17-én reggel a 44. számú főúton, Nyárlőrincen kívül borult időjárási és éjszakai látási viszonyok között közlekedett ismerőse autójával, amelyben utas is volt. Haladása során a felezővonaltól mintegy 3 méter távolságra áttért a szemközti forgalmi sávba, amit a szemből érkező személyautó sofőrje – az ügy egyik sértettje – észlelt, és emiatt fékezett. Ennek ellenére a járművek összeütköztek, és végül a felezővonalra merőlegesen, egymással szemben álltak meg.
Zoom
A baleset következtében a vétlen autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ülő utasa nyolc napon túl gyógyuló sorozat bordatörést szenvedett. A vádlott és utasa könnyebben sérültek. Biztonsági övet egyik autóban sem használtak. A kecskeméti rendőrök a vádlott autójában kristály nevű új pszichoaktív anyagot is találtak.
Zoom
A nyomozás során kiderült, hogy néhány héttel a balesetet megelőzően a férfi Martfű lakott területén kokain és kristály fogyasztása miatt bódult állapotban úgy vezetett autót, hogy őt a rendőrség korábban az összes járműkategóriára kiterjedően eltiltotta a vezetéstől.
Zoom
Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása, bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével, valamint új pszichoaktív anyag birtoklásának bűntettével vádolja, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.
Zoom
Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - közölte honlapján az ügyészség.