A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a közösségi oldalon "párkapcsolat céljából" megismert egy nála 30 évvel idősebb nőt, majd a közös élet reményével áltatva alig egy hónap alatt 664 ezer forintot csalt ki tőle.
Zoom
A kép illusztráció
A vádirat szerint a tiszadobi férfi 2021 áprilisában egy közösségi oldalon párkapcsolat létesítése céljából felvette a kapcsolatot a kecskeméti sértettel. Személyesen nem találkoztak, kizárólag telefonon beszéltek egymással. Ennek során a férfi rendszeresen beszámolt a folyamatban lévő állítólagos budapesti lakásvásárlásának aktuális részleteiről, folyamatosan azzal hitegetve a nőt, hogy a közös életüket ebben a – valóságban nem létező – lakásban képzeli el.
Májusban előbb ügyvédi költségre 50 ezer, két nap múlva közjegyzői díjra 40 ezer forintot kért kölcsön a nőtől gyors visszafizetés ígéretével. Egy hét múlva a vádlott további 530 ezer forintot kért a lakás maradék vételárának kifizetésére, ami elmondása szerint a beköltözés utolsó akadálya volt. A hölgy nem rendelkezett ekkora összeggel, ezért a kérés teljesítése érdekében hitelt vett fel, melynek összegét átutalta a férfi bankszámlájára. A férfi ezután még újabb 44 ezer forint átutalását kérte, aminek a sértett ismét eleget tett.
A közös jövő ígéretével becsapott asszonyt összesen 664 ezer forint kár érte, amelynek egy része megtérült, mert a vádlott a büntetőeljárásban elrendelt közvetítői eljárás keretében 380 ezer forintot visszafizetett a sértettnek.
Az ügyészség a férfival szemben folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt. A Kecskeméti Járásbíróság bűnösségét a váddal egyezően megállapította, és 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki, továbbá kötelezte a vádlottat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére is - közölték az ügyészség honlapján.