Már hónapok óta lehetett pletyka szintjén hallani arról, hogy a XII. kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a tisztségért, de a hírt még napokkal ezelőtt sem erősítette meg a sajtófőnöke.
Zoom
Fotó: Facebook/ Fonti Krisztina
Pénteken azonban a helyi Fidesz-csoport jelölőgyűlése Fonti Krisztinát, a Hegyvidék alpolgármesterét választotta meg a kormánypártok polgármesterjelöltjének a júniusi önkormányzati választásra. Erről maga Fonti írt a Facebook-oldalán:
A hegyvidéki Fidesz-csoport ma este megválasztott polgármesterjelöltnek. Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. Húsz éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű.
A jelölt személye persze nem meglepetés azok számára, akik alaposabban figyelték az elmúlt időszakban a XII. kerületi mozgásokat. Fonti egy ideje már aktívabban kommunikált a helyi közéletben Pokorninál a kerület ügyeiről: ő szólalt meg a szeméthelyzetről, a Kis János altábornagy utcában talált tüzérségi betontörő gránát által okozott kitelepítésről és a kitörésnapi "neonáci" vonulással kapcsolatban is.
A Hegyvidéken több kihívója is van a Fidesz jelöltjének: ott indul ugyanis a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely, az LMP részéről Kendernai János, míg a Momentum Farkas Csabát indítja. A jobboldalon a Mi Hazánk Binder Csabát ajánlja majd a választók figyelmébe, írja az Index.
Korábban írtuk: