Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt – tudta meg a 24.hu.
Értesülésünk szerint a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ezt megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.
A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.
– közölte megkeresésünkre a BRFK.
Megkeresték az ügyben a Dél-Budai Tankerület Központ vezetőjét, hogy megtudjuk, hány gyereket bántalmazhatott szexuálisan a pedagógiai asszisztens, és az óvoda vagy egy szülő feljelentése alapján indított nyomozást a rendőrség. A tankerületi központtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a fenntartásukban nincsen ilyen köznevelési intézmény, és forduljunk az önkormányzathoz.
Időközben Újbuda Önkormányzata péntek délután sajtóközleményt adott ki. Ebben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban.
Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről, és az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. Hozzátették, korábban semmilyen panasz nem volt a pedagógiai asszisztensre, és az önkormányzat támogatja a BRFK munkáját, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.
A lap információi szerint az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek.
(24 nyomán)
Szombati frissítés: Természetesen buzi a pedofil
A Magyar Nemzet úgy tudja, a nyomozás adatai arra utalnak, hogy a férfi valószínűleg homoszexuális.
A szülőknek jó ideje gyanús volt az egyik újbudai intézményben dolgozó óvodai alkalmazott. Félelmeiket beigazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pénteken le is csaptak a "férfira".
A fiatalember a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozott, és a rá bízott óvodások felé közeledett.
Az eljárás szexuális kényszerítés miatt indult meg. A pedofil buzit előállították. "A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a fiatalember valószínűleg homoszexuális" - fogalmaz félénken a lap, pedig a buzerancia és a pedofília közötti összefüggés kézzel fogható, lásd többek között itt: A homoszexualitás és a pedofília kapcsolata empirikus adatok fényében.