A Liberty rendben kifizette a dunaújvárosi dolgozók augusztusi bérét és a 150 ezer forintos egyszeri bónuszt is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium folyamatosan és aktívan figyelemmel kiséri a Dunai Vasmű helyzetének alakulását, és az ott dolgozók érdekében egyeztet mind a munkavállalók érdekképviseleteit ellátó szakszervezetekkel, mind a munkáltatóval.
Augusztusban a minisztérium felszólította a vállalat tulajdonosát, hogy a júliusra vonatkozó késedelmes bérkifizetésekhez hasonló problémák a jövőben ne ismétlődjenek meg, és tartsa be a dolgozóknak tett ígéreteit, különösen a bónuszok kifizetését illetően - írták.
A Liberty Dunaújváros a mai napon jelezte a Nemzetgazdasági Minisztérium felé, hogy az augusztusi béreket időben rendezte, valamint a szakszervezetekkel történt júniusi megállapodás során vállalt egyszeri 150 ezer forintos bónuszt is kifizette a több mint 3 ezer munkavállaló részére - áll az NGM közleményében.