2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 Új fokozatra kapcsol az "antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen16:10 Kiadták a videót, amin a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák15:47 Szerdától drágábban tankolunk
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Tanulmányok ::

Antiradikális hadművelet: Pokorni és Orbán is a Jobbikot támadja

Általános stratégiának tűnnek a Fidesz egyre szaporodó Jobbik-ellenes megnyilvánulásai, melyek egy felméréssel vették kezdetüket. Ebben a Fidesz-tagságot kérdezte Orbán, mit gondolnak a Jobbikról. Bizonyára nem volt "kellően" rossz Vonáék megítélése a viktoriánusok körében, ezért próbálnak változtatni a közhangulaton, mielőtt még többen jobbikossá válnak. Korábban csak az elhallgatás volt jellemző, de a januári, ferencvárosi Jobbik-sikerrel átszakadt a gát, így az ellenkampány, a hazugságok is beindultak a magunkfajták ellen.

"Hej, a régi szép idők, mikor a radikálisok vezetője a kezemből evett!"

Szombaton Kiskunhalason tartott lakossági fórumot Pokorni Zoltán - számolt be róla egy megbízható olvasónk. Először arra kérte a hallgatóságot, hogy ne szavazzon a Jobbikra, mert lehet, hogy az a néhány százalék dönt arról, hogy az EP-választáson "sikerül-e a földbe döngölni az ellenfelet". Itt a közvélemény-kutatás megbizhatanságára utalt, s hogy mindenképpen biztosra kell menni.
A hallgatóságot szemlátomást nem elégítette ki az ezirányú mondatok sora, mert volt némi zúgolódás. Ezt látva javított, mélyebben elemezte a problémát. Szavai szerint Vona Gábor azt nyilatkozta, hogy ha bejutnak, a jobbikosok mindenképpen ellenzékben fognak politizálni a mindenkori kormánnyal - legyen az akár a Fidesz is. Nos, erre nem lehet szövetséget építeni - mondta a liberális politikus, miután már korábban is többször elítélte a radikálisokat, akiknek most felrója az együttműködési képtelenséget.
Popcorni végül utalt arra hogy a Jobbik akciói, dolgai tetemes pénzbe kerülnek és nem tisztázott a finanszírozási forrás.
A Kuruc.info kérdésére Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke csak az utolsó vádra kívánt reagálni. Tájékoztatása szerint a Fideszhez képest összehasonlíthatatlanul kisebb pénzekből gazdálkodnak, mégis valóban többet nyújtanak a társadalomnak: a Magyar Gárda, az Atilla Király Népfőiskola, a Csengey Dénes Könyvtár vagy a minden évben megrendezésre kerülő, nagyszabású Jobbik-majális főként magánszemélyek adományainak vagy természetbeni juttatásának, munkájának köszönhető. "Ezzel szemben nagyobb kérdés, hogy a Fidesz tisztázott forrású (állami) milliárdjait mire költik (a fekete pénzekről nem is beszélve), miután se jogvédő szolgálatot, se egy Edda-koncertet nem kapnak szavazóik, legfeljebb sárga csekket, levelet és automata telefonhívást várhat Orbántól (vagy a szavazás napján valamilyen "független" szervezettől), aki egyszer bekerül adatbázisukba" - írta válaszában Novák Előd. A Jobbik leginkább céltámogatásokat kér, most éppen a tüntetésekre való SMS-meghívókra, reklámtollakra és egyéb kampányeszközökre.
Orbán még nem gyógyult ki a ferencvárosi Jobbik-sikerből
Egy jobbikos középvezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy Viktor uszította ellenük a Fidesz helyi vezetőit egy értekezleten. A demagóg vád szerint a ferencvárosi választási bizottságban a Jobbik együtt szavazott a szocialista delegálttal. Ez persze elképesztő csúsztatás, különösen attól a Fidesztől, mely rendre egy állásponton van az MSZP-vel, kétharmados törvényeknél is (pl. Lisszaboni Szerződés). Ráadásul épp Novák Előd, akkori választási bizottság tag hívta fel a figyelmet korábban egyszemélyes parlamenti demonstrációjával Románia uniós tagságának feltétel nélküli, sunyi, kétharmados megszavazására.
Előd kérdésünkre nem tagadta, hogy a kb. száz ferencvárosi szavazás közül sok egyhangú volt, illetve akadt olyan is, hogy az MSZP-ssel egy állásponton volt a Fidesszel szemben. Példának hozta fel a MIÉP hamis ajánlószelvényei forrásának megítélését: amikor várakozásával szemben nem szoci, hanem fityeszes csalókra derült fény az adatforrás vizsgálatánál, érthető volt, hogyan alakul a szavazás. "Én mindig lelkiismeretem szerint szavaztam, igazságérzetem szerint. Volt, hogy a Jobbik ellen: elismertem, hogy pártom - szabálytalanul - leragasztotta az MSZP-s plakátokat, sőt büszkén hozzátettem a tárgyalás folyamán, hogy tépkedtük is, ezzel újabb választási jogszabálysértést ismerve el" - zárta sorait Novák.
Rákay Fülöp - Kuruc.info

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready