Leléphetne már az öreg III/III-as
Csurka szokásos trükkjét vetette be: "ismeretlen" tettes már megint feltörte a kocsiját. Ezúttal kivételesen nem a közpénzek felhasználását igazoló számláit, hanem ajánlószelvények ezreit "lopták el". Úgy tűnik, a Fidesz ismét kisegíti a vén Raszkolnyikovot, aki pár ezer szavazatot még elvehet a Jobbiktól.
A legújabb mese szerint több ezer kopogtatócédulát vitt el az a tolvaj, aki hétfőn este feltörte a MIÉP elnökének, valamint élettársának, Papolczyné Balla Gizellának az autóját Budapesten. Csurka közleménye szerint a járműt hétfőn este, a Testnevelési Egyetemen tartott kampányrendezvény alatt törték fel. A "bűncselekményt" Papolczyné, a párt kampányfőnöke bejelentette a rendőrségen, nyomozás indult az ügyben. "A MIÉP a kampányát folytatja és meghirdetett rendezvényeit mind vidéken, mind a fővárosban megtartja, függetlenül attól, hogy sikerül-e a jelentős hiányt pótolnia" - zárult a keddi közlemény.
Ezt az "autófeltörős" trükköt a Csurka-klán rendszeresen, már a '90-es évek óta alkalmazza sikerrel. Eddig csak céges és alapítványi iratokat tüntettek el így. Legutóbb néhány hete panaszkodott az Állami Számvevőszék MIÉP-iratok eltüntetésére, erre így reagált Győri Béla szóvivő (a Rádió egykori párttitkára): "A párt könyvelését végző igazságügyi könyvszakértő autójának csomagtartóját feltörték, s eltulajdonították a benne lévő laptopját és lemeztartóját. A könyvelő a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztálya jegyzőkönyvét a Számvevőszék rendelkezésére bocsátotta, és büntetőjogi felelőssége tudatában, írásban nyilatkozott az Állami Számvevőszék vizsgálatot végző személyei előtt, hogy a MIÉP könyvelését és mérlegét eredeti bizonylatok alapján készítette."
Most tehát arra használják fel a trükköt a bukott pártvezérek, hogy felelősségüket elkendőzzék a CSIÉP-en belül. A 20 ezer ajánlószelvény összegyűjtése gyerekjáték kéne legyen, hiszen országgyűlési választáson 176 körzetben kell összegyűjteni 750 szelvényt (ez 132 ezer lesz, de nem akárhonnan, hanem körzetenként kell legyen). Csurkáéknak viszont már ez sem sikerül, aminek persze a Moszad vagy legalábbis egy autótolvaj az oka. Ha lennénk is olyan naivak, hogy ezt a mesét elhisszük: miért hagyták a féltve őrzött ajánlószelvényeket a kocsiban, ha azt rendszeresen feltörik?
A Magyar Igazság és Élet Társa keddi felhívása azonban megértő fülekre találhatott a Fidesznél, mely már a ferencvárosi időközi választáson is bizonyítottan segítette ki ajánlószelvényekkel fél éve a haldokló pártot, hogy ha már a Jobbik elindult, s így a radikálisok szavazataira úgysem számíthatnak Orbánék, akkor legalább osszák meg őket. Szerda este ugyanis már azt közölte Győri Béla, hogy a "lopás" ellenére le tudja adni pénteken az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges számú ajánlószelvényt a MIÉP. "Húszezer közelében vagyunk" - mondta Győri Béla, hozzátéve, az esetleges rontott cédulák miatt ennél valamivel több szelvényt akarnak leadni. Közlése szerint már túlvoltak a 21 ezer összegyűjtött cédulán a hét elején, ebből "loptak el" mintegy 2-3 ezret. Na persze.
Könnyen lehet tehát, hogy a Fidesz ismét kisegíti a MIÉP-et. Novák Előd, a Jobbik OVB-delegáltja mindenesetre megígérte, hogy ismét alaposan ellenőrzi a zavarosban halászók ajánlószelvényeit.
(MTI nyomán Kuruc.info)
Olvasó: Egykori MIÉP-esként néha még kiváncsiságból megveszem Csurka hetilapját. Az április 16-ai számban volt egy interjú a MIÉP-lista 4. helyezettjével, Várkonyi Józseffel. (Őt egyébként jól ismerem Sátoraljaújhelyről, a nyolcvanas évek elején egy tsz-ben sikkasztott, ezért Miskolcon börtönbe is került.) V. József ezt mondta az ajánlószelvény-gyűjtésről: "Számunkra egyértelmű, hogy ez a gyűjtés mára értelmetlenné vált, és a demokrácia megcsúfolását jelenti. A nagy pártok a választás kampányát előrehozták a kopogtatócédula-gyűjtés időszakára. A két nagy párt fizetett alkalmazottjai learatják a kopogtatócédulákat. Nagyon nehéz ezek után bármelyik pártnak is labdába rúgni." Mindez igaz, tényleg ezt csinálja főként a Fidesz, tehát alátámasztja, hogy Csurkáék nem tudták összegyűjteni a húszezret. Az már más kérdés, hogy konkrétan a MIÉP-et aztán kisegítik Viktorék...