Újabb (ezúttal közvetett) bizonyíték arra, hogy a MIÉP a Fidesztől kapta az ajánlószelvényeket a ferencvárosi időközi országgyűlési választásokra: a korábbi lelepleződés miatt az indulók közül kizárt MIÉP a választás második fordulója előtt lekötelezettje, a Fidesz támogatására buzdít, mely a voksolás érvénytelenségétől tart az alacsony részvételi hajlandóság miatt. Csurka szerint tehát a likudista Zsidesz az "igazi magyar" erő.
Miután a Jobbik december 4-én leadta az összegyűjtött kopogtatócédulákat, a Fidesz lemondhatott a radikálisok szavazatairól. Orbánék a jobbos konkurens gyengítése végett inkább megpróbálták még egyszer újraéleszteni a MIÉP-et, mely ezután december 19-én sokakat meglepő módon szintén benyújtotta a szükséges számú ajánlószelvényt az induláshoz. Mégpedig a Fidesz segítségével, melyre Novák Előd vizsgálata derített fényt. A MIÉP-et ennek következtében kizárták.
Mivel a radikálisok megosztása végül nem sikerült, s a választás érvényessége is kockán forog, a Fidesz most nyilván arra kérte Csurkát, mozgósítsa szavazóit, miután néhány részvevőn is múlhat a mandátum megszerzése. Máskülönben érthetetlen, miért buzdítanak a választási csalók a Fidesz támogatására, pontosabban csak a választáson való részvételre, de közben az egyetlen másik szóbajöhető pártot, a rivális Jobbikot folyton ügynöközik és sározzák. Az eset egy újabb szempontra is rávilágít, amiért a Fidesznek érdekében állhatott akár még széljobbos jelöltet is felépítenie: hogy növelje a részvételi arányt a még megmaradt vadcsurkistákkal, akik esetleg semmi más pártra nem szavaznak (bár ezt rosszul mérték fel, ilyenek már nem nagyon akadnak).
A MIÉP nem először támogatja nyíltan a Fideszt. Bár az öreg Csurka sokszor szidta a Likud-testvérpártot, a pálfordulások sorozatában olykor az együttműködés programját hirdette meg. A mostani eset a CSIÉP komolytalanságát azzal is jelzi, hogy a lenti közlemény előbb „MIÉP Sajtóosztálya” aláírással jelent meg, majd átírták elnökségi felhívásra ugyanazt a szöveget, márpedig aligha tartott ülést a diktatórikus párt (fantom) vezetősége. A tehetségtelen Medveczky Attila kampányfőnököt (értsd: ajánlószelvény-hamisítási szakértő) olvasóink a MIÉP-honlapon közzétett, alábbi mobilszámán küldhetik el Izraelbe a Likud támogatására.
Rákay Fülöp – Kuruc.info

Vezénylő tábornok úr kötélen rángatja Csurkát
A MIÉP elnökségének kérése választóihoz
A ferencvárosi időközi választás megismételendő fordulójában 25 százalékos részvétel szükséges az érvényességhez. Nézetünk szerint az MSZP taktikája most minden ellenkező híresztelés ellenére arra fog irányulni, hogy a választás ne legyen eredményes, és ezzel ne szaporodjék eggyel a Fidesz képviselőcsoportja. John Emese – SZDSZ - már vissza is lépett.
Ezért a MIÉP elnöksége, noha semmi közvetlen érdeke nem fűződik a dologhoz, arra kéri választóit, hogy vegyenek részt a választáson.
A hová és melyik pártra való szavazást illetően, ahogy eddig is, semmi követelményt nem állítunk természetesen, csupán megjegyezzük, hogy a várható további visszalépések következtében híveinknek sok lehetőségük nem marad. Otrombaság volna részünkről, ha az MSZP-től való távoltartásra hívnánk fel a figyelmet, hiszen olyan hívünk nekünk nincs. A választás az állva maradások és törlések után egyszerűsödni fog. Segítsünk a dolgot nemcsak pofonegyszerűvé, hanem egyenesen pofonszerűvé tenni.
MIÉP-elnökség
A sajtóosztály munkatársa: Medveczky Attila (30)7545-012
(miep.hu)