Előzetes letartóztatásba vette a bíróság vasárnap azt a négy férfit, akit a cigányok elleni támadássorozattal gyanúsítanak. Mind a négy férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését – tájékoztatták P. Zs. 30 éves és K. Árpád 42 éves gyanúsítottak védői a távirati iroda helyszínen lévő tudósítóját.


A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítékok és az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a négy férfi előzetes letartóztatását. A bűnismétlés veszélye az egyik gyanúsítottnál nem áll fenn. Az előzetes letartóztatást szeptember 23-áig rendelte el a bíróság.
Az egyik gyanúsított, Cs. I. tudomásul vette az ítéletet, a többiek fellebbeztek, így a bírósági döntés a kényszerintézkedésről nem jogerős. A fellebbezés miatti új tárgyalást várhatóan két héten belül tartják meg.



Korábban írtuk: Rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok kísérték a Pest Megyei Bíróság épületébe vasárnap délelőtt azt a négy férfit, akit a cigányok elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítanak.



Az MTI úgy tudja, hogy az épületben működő Budakörnyéki Bíróság dönt a négy férfi előzetes letartóztatásba helyezéséről.
Mielőtt a kommandósok a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületéből kihozták volna a gyanúsítottakat, teljesen lezárták az Andrássy és a Csengery utcát a forgalom elől. A 7-8 autóból, mikrobuszokból és rendőrautókból álló konvoj a Hősök tere felé indult, majd a Pest Megyei Bíróság Thököly úti épületéhez hajtott.
Az MTI helyszínen lévő tudósítója úgy látta, hogy a négy megbilincselt férfit a hátsó bejáraton kísérték be az épületbe a rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok. Mindegyik gyanúsított fején kámzsa volt, és golyóálló mellényt viseltek. A nagydarab, kisportolt testalkatú férfiak egyike farmerben és szürke pólóban, egy másik pedig kapucnis felsőben volt.

Az épület hátsó bejáratánál a parkolót lezárták, a bíróságot golyóálló mellényes kommandósok és egyenruhás rendőrök védik.
Az épületen belül csuklyás, fegyveres kommandósok őrzik a lépcsőket. A tárgyalóterem bejáratához mintegy féltucatnyi újságíró és operatőr tudott bejutni, a folyosót gépfegyveres kommandósok vigyázzák.
A kommandósok egyesével kísérték a tárgyalóterembe a gyanúsítottakat, akiknek jelen vannak a védőik. Az egyik legnagyobb termetű gyanúsítottat négy kommandós vette körbe, és így vitték be a terembe. A négy gyanúsítottat együtt is meghallgatták, jelenleg egyesével hallgatja meg őket a bíróság.
(MTI)
Kapcsolódó: