A szóban forgó helyezkedő
Alább olvasható az MVSZ helyreigazítás-kérő levele. A tévedésért elnézést kérünk.
Megjegyezzük ugyanakkor, hogy a levél sokkal súlyosabb helyzetet tükröz Balog Barnával kapcsolatban: politikai pálfordulásait, útját az MVSZ-től a Fideszbe, majd onnan a Jobbikhoz.
(Ha pedig ott mégsem lesz képviselőjelölt, akkor, mint Szöőr Anna, vissza a Zsideszbe?)
Tisztelt Szerkesztőség!
Újév napi híradásukban A besúgó Kiszelyt népszerűsíti egy jobbikos képviselőjelölt c. írásban (a címet megváltoztattuk, amikor kiderült, hogy jobbikos jelöltről van szó - a szerk.) sajnálatos és a Magyarok Világszövetségének jó hírnevét sértő állítás jelent meg.
Az írásban Kiszely István népszerűsítéséért bírált személyről az a valótlan állítás jelent meg, miszerint ő, Balog Barna a Magyarok Világszövetsége „elnöki titkárságán sajtófőnökként” dolgozna.
Balog Barna sohasem volt a Magyarok Világszövetségének sajtófőnöke. Balog Barna az MVSZ küldötte és az Elnökség póttagja volt, ám mindkét tisztsége rég megszűnt.
Balog Barna póttagsága az MVSZ Elnökségében 2006. október 1-én szűnt meg, miután ő a Fidesz színeiben jelöltette magát a XXIII. kerületi önkormányzati választásokon.
Balog Barna küldött-mandátuma 2008. május 17-én szűnt meg, miután a Magyarok Világszövetségének általános tisztújítása keretében erre a tisztségre többé nem is jelölték.
Tehát Balog Barna miatt a Magyarok Világszövetsége semmivel sem okolható, esetleg a Fidesz, amelynek – mint láttuk – listás jelöltje volt. Következik a Jobbik?
(Balog Barna utolsó számottevő közszereplése a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-ban zajlott, ahol ő volt egyike a négy ügyvivőnek – Molnár Tamás, Takács András és Toroczkai László mellett –, amely tisztségéből egy belső konfliktus nyomán lemondani kényszerült.)
2009. január 1. után 2010. január 1-én is az MVSZ jó hírnevét sértő „pontatlanságot” közölt a kuruc.info. Bízunk benne, hogy nem hagyományteremtő szándékkal. Várjuk a helyreigazítást.
Budapest, 2010. január 1.
MVSZ Sajtószolgálat