Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Az orosz egészségügyi miniszter szerint februárig nem lehet visszatérni a normális élethez22:23 Kanada felmondja a kiadatási megállapodását Hongkonggal22:11 Megölik a nőstény medvét, amely két embert támadott meg az olasz Alpokban21:51 Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról21:37 Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen21:22 Pancsolással próbálják siettetni a partra szállást az élősködők21:18 Több mint 48 ezer új fertőzöttet jelentettek Brazíliából21:06 Szlovéniában megerősítette parlamenti többségét a jobbközép koalíciós kormány20:47 Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak20:23 Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás pályáját, hogy ne ütközzön űrszemétnek20:03 Amerika szövetségi ünnepének napján lép érvénybe az orosz alkotmánymódosítás19:30 Jövő péntektől hazánkból is karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni 19:19 Fotók és videó a borsodnádasdi gyilkosság helyszíni tárgyalásáról18:38 "Heroizmus" a nyugati világban18:04 Alig vált muzulmánná egy angol nő, máris székesegyházat, szállodát és metrót akart robbantani
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Jobbik: Felelőtlenség és gondatlanság áll a katasztrófa hátterében

Reklám

2010. október 4-én soha nem tapasztalt katasztrófa érte Kolontár és Devecser környékét. Az Ajkai Timföldgyár Zrt. vörös iszaptározójának gátszakadása következtében több mint 1 millió m³ mérgező anyag öntötte el a területet, teremtve ezzel egész Európában egyedülálló „ökokatasztrófát”.
Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője még aznap a helyszínre sietett Budapestről. Elmondása alapján szörnyű látvány tárult elé. Az emberek kétségbeesettek, reményvesztettek, félnek egy újabb gátszakadástól, és sokkal több áldozatról beszélnek, mint ami a híradásokban hallható. A hatóságok nem nyújtottak megfelelő felvilágosítást a helyieknek az ivóvíz minőségéről és a lezúduló anyag hatásairól sem. Azt mindenki tapasztalhatta, hogy égési sérülést, fulladást okoz a lúgos iszap, de hosszú távú egészségügyi hatásait nem tisztázták.
Eddigi információk szerint öt halálos áldozata van a katasztrófának, több mint 100 ember szenvedett könnyebb vagy súlyosabb sérülést, 400 embernek kellett elhagynia lakhatatlanná vált otthonát, 7 embert nem találnak a katasztrófa óta.
Ferenczi Gábor elmondása alapján a Jobbik országgyűlési és önkormányzati kampányában állandóan hangsúlyozta, hogy a helyiek egy időzített bomba árnyékában élnek. Valakinek vagy valakiknek azonban a nagyobb profit és a mutyizások ismételten fontosabbak voltak az embereknél. Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. cégvezetője szerint az eső áztatta át a gátat. Az iszaptározó gátját azonban a helyiek szerint folyamatosan emelték, hogy több és több iszapot tudjon befogadni, egészen addig, mígnem megbomlott az egyensúly és bekövetkezett a tragédia.
Biztosak vagyunk abban, hogy felelőtlenség és gondatlanság áll a katasztrófa hátterében, ezért kérjük a kormányt és az illetékes hatóságokat, hogy a lehető leggyorsabb ütemben vizsgálják ki a történteket és a felelősökön statuáljanak példát. Az esetleges elhallgatás, elsimítás helyett hozzák nyilvánosságra a felelősök nevét, a valódi károkat és emberáldozatok számát – közölte álláspontját lapunkkal Ferenczi Gábor.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready