P. Koltai Gábor
Terhelő tanúvallomást tett saját fiá­ra Koltai Róbert. A Blikk információi szerint az egy héttel ezelőtt kihallgatott színész - talán akaratlanul -, de sokat ártott előzetes letartóztatásban lévő fiának, Gábornak.
A producert egyébként már nem 2,4 milliárd, hanem 4,2 milliárd forintos adócsalással gyanúsítják, és indítványozták, hogy 60 nappal hosszabbítsák meg letartóztatását - írja a lap. A Blikk azt írta, Koltai Róbert az őt kihallgató nyomozóknak határozottan azt mondta, hogy három éve átadta az ügyvezetést fiának, aki egy személyben döntött, és kizárólag neki, azaz a fiának volt aláírási, illetve döntési joga.
A lap informátorának elmondása szerint stratégiájuk egyértelműen az volt, hogy a színművészt tisztázzák az alól a gyanú alól, amely szerint tulajdonosként rálátása vagy döntési joga lett volna az elmúlt években készített filmek bármelyikénél. Mint megtudtuk, azoknál az alkotásoknál, amelyek a nyomozás tárgyát képezik, Koltai Róbert azt mondta, fia volt az, aki aláírta a szerződéseket, ahogyan ő volt a pénzügyi terv kidolgozója is. Ezzel jogi szempontból a színész a saját fia ellen vallott, hiszen tanúvallomása eszköz lehet a bíróságon is a vád képviselőinek kezében.
(HVG)
Kapcsolódó: