2020. április 3., péntek, Buda, Richárd, Hóvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:05 Szerbia kijárási tilalmat hosszabbított, Észak-Macedónia járvány elleni küzdelem helyett inkább NATO-csatlakozást ünnepel10:31 623-ra nőtt a fertőzöttek száma, újabb öt halálos áldozat10:19 A visegrádi devizák erősödésére számít a Reuters - egy év múlva 340 forint lesz szerintük egy euró10:02 Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról09:28 Nagy lendületben a "zöld autók" idehaza is09:12 Négyórás a várakozási idő Nagylaknál08:57 Jókora többletköltséget jelent az olimpia elhalasztása08:32 Kamion és személyautó találkozása miatt torlódik az M0-s a Ráckevei Duna-ág hídjánál08:23 Nemzeti gyásznap lesz holnap Kínában08:06 Te sem kapsz sehol arcmaszkot? Itt elérheted a megbízható, FFP2-es típust! (x)07:54 Osztrák államfő: hozzá kell szoknunk az "újfajta hétköznapokhoz"07:31 Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat06:54 Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából22:43 Vádat emeltek az egyik gyurcsányista ripacs ellen22:15 Az amerikai idősottonokban meredeken emelkedik a halálozások aránya
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

A Simon Károly-ügyről is hazudik az MTI

Reklám


Simon Károly
Az MTI megint félrevezeti a közvéleményt
természetesen szándékosan. A megbízhatatlan "hírcentrum" – Belénessy Csaba vezetésével – azt közölte tegnapelőtt, hogy Simon Károlyt 1961-ben szervezte be ügynöknek az állambiztonság, és két és fél éven át jelentett.
Ezen híradások alapja az, hogy Simon Károly ezt hazudta Bóka Istvánnak, Balatonfüred polgármesterének, aki a tények ellenőrzése nélkül átvette azt a város hivatalos közleményébe. Onnan pedig tovább gördült a hamis hír az egész magyar sajtón.
Kizárólag a Kuruc.info írta meg és dokumentálta a valóságot: a jelenleg ismert levéltári adatok szerint 1969 szeptemberében zárták le Simon jelentéseinek III. kötetét, egyik 1969 júniusában írt jelentését közöltük is.

Lezárva: 1969-ben
Simon Károly ügynöki – később titkos munkatársi – tevékenysége tehát nem két és fél évig, hanem nyolc és fél évig tartott. Hangsúlyoznunk kell, hogy eddigi ismereteink szerint, mert – mind több más esetben már – most sincs kizárva, hogy 1969-ben nem ért véget az állambiztonsági hálózati személy tevékenysége, csak még nem került elő valamennyi jelentése, illetve annak dokumentuma, hogy későbbi, netán a rendszerváltásig írt jelentéseit megsemmisítették, vagy azok megsemmisültek.
A megtévesztő, dezinformáló híradások ismételten csak a homályosítást tükrözik az ügynökügyek egyértelmű és törvényes rendezése helyett.
Kuruc.info
A szóban forgó MTI-hír:
Elnézést kért ügynökmúltja miatt Balatonfüred volt polgármestere
MTI |2011. 07. 19., 14:45|
Simon Károly közleményben tudatta, hogy lemond minden, a volt polgármesterséghez köthető kitüntetéséről, a többi között a 2008-ban kapott díszpolgári címéről is. A volt MDF-es politikus, válogatott vitorlázó elnézést kért az ügynökmúltja miatt.
Elnézést kért Simon Károly, Balatonfüred 1990 és 1994 közötti MDF-es polgármestere, a város díszpolgára az ügynöki múltjáért. Nyilatkozatában, amelyet a füredi önkormányzat internetes oldala közölt, többek között kijelentette, elismeri, hogy igaz a nyilvánosságra hozott ügynökmúltja, és valósak a napvilágot látott dokumentumok.
Simon Károly kitért arra is, hogy hibásan döntött 1990-ben, amikor közéleti szerepet vállalt, de az ebbéli tevékenységéhez köthető minden kitüntetéséről és funkciójáról lemond. Közlése szerint a történteket "tiszta szívből megbánta és sajnálja". Simon Károly lemondott díszpolgári címéről, amelyet 2008-ban kapott. Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred jelenlegi polgármestere, országgyűlési képviselő elfogadta a lemondást. Bóka István az önkormányzat közleményében azt írta: "akiket akkor belekényszerítettek egy rendszerbe, most megbélyegezzük, akik azonban azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak".
Az önkormányzat közleményében olvasható az is, hogy az 1932-ben született Simon Károlyt Sulyok Péter fedőnévvel szervezték be 1961-ben, majd két és féléven át dolgozott ügynökként. Az 1960-as években válogatott vitorlázó volt, majd a füredi hajógyár főmérnöke lett, 1990-ben pedig a város polgármesterévé választották.
Ügynökmúltjáról egy internetes oldal hozott nyilvánosságra nemrég dokumentumokat annak apropóján, hogy a Duna Televízióban portréfilmet tűztek műsorra, amelyben Simon Károlyt mint közismert vitorlázót mutatták be.
Korábban írtuk:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready